Räds inte över den stora mängden, det är lika lätt att göra 3 kg som 500 gr. Detta är ett jättegott alternativ till rostbiff, äts kall med potatissallad eller potatisgratäng.
Citronmarinerad fläskfilé
Bryn 3 kg fläskfilé. Efterstek i 125 gr ca 40 min till innertemperaturen är 70 gr.
Koka en lag på 2 liter vatten 1,5 dl salt 6 tsk rosmarin 6 vitlöksklyftor i skivor 2 tsk grovmalen svartpeppar. Låt den kallna. Lägg köttet i den kalla lagen och låt det ligga i 12 timmar. Ta upp köttet och häll bort lagen, låt köttet ligga till sig någon timme innan det skivas tunt.
Gör en marinad att hälla över det skurna köttet:
Strimla skalet av 3 citroner 4 dl olivolja 4 msk färsk rosmarin 1 vitlöksklyfta i skivor 1 tsk vitpeppar
Se till att marinaden täcker köttet. Låt stå kallt i minst 2 timmar, eller frys i marinaden.
--------------------
|