Räds inte över den stora mängden, det är lika lätt att göra 3 kg som 500 gr. Detta är ett jättegott alternativ till rostbiff, äts kall med potatissallad eller potatisgratäng.
Citronmarinerad fläskfilé
Bryn 3 kg fläskfilé.
Efterstek i 125 gr ca 40 min till innertemperaturen är 70 gr.
Koka en lag på 2 liter vatten
1,5 dl salt
6 tsk rosmarin
6 vitlöksklyftor i skivor
2 tsk grovmalen svartpeppar.
Låt den kallna.
Lägg köttet i den kalla lagen och låt det ligga i 12 timmar.
Ta upp köttet och häll bort lagen, låt köttet ligga till sig någon timme innan det skivas tunt.
Gör en marinad att hälla över det skurna köttet:
Strimla skalet av 3 citroner
4 dl olivolja
4 msk färsk rosmarin
1 vitlöksklyfta i skivor
1 tsk vitpeppar
Se till att marinaden täcker köttet. Låt stå kallt i minst 2 timmar, eller frys i marinaden.