Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Min pak choi går i blom, ska jag låta den göra det?
          Karamell
          Inlägg 21-06-2006, 20:17
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 145
          Medlem sedan:
          26-07-2005
          Medlem nr: 6 247



          I år har jag satsat på asiatiska sallader i grönsakslandet och jag skördar mizunakål för fullt. Mina pak choi kommer också fint och jag vill ha dem lite större innan jag skördar. Men de går i blom! Ska jag låta dem blomma och växa till sig eller blir de träiga eller hur gör man liksom?
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 21-06-2006, 20:57
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Helt normalt asiatiska bladväxter går i blom när det blir lång dag (därför kan man inte odla dem i norra sverige), de ska helst ätas upp innan de går i blom. Har de börjat gå upp i blom blir de inte större. Man brukar rekommendera att så de flesta asiatiska bladväxter i mitten av juli till början av augusti ungefär, på hösten är det kort dag så de går inte upp i blom så lätt då och många av sorterna klarar några minusgrader.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 22-06-2006, 09:03
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Undrar om det går att täcka dem så att de får det mörkt en längre tid av dygnet?
           
          Citera
          Karamell
          Inlägg 22-06-2006, 09:25
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 145
          Medlem sedan:
          26-07-2005
          Medlem nr: 6 247



          Åhå, det hade jag ingen aning om. Då ska vi smaska pak choi i midsommarhelgen då *ler* Å andra sidan hinner man nog med en andra skörd... å en tredje... å en fjärde...
           
          Citera
          noora
          Inlägg 22-06-2006, 10:19
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 1 699
          Medlem sedan:
          03-02-2003
          Medlem nr: 678



          CITAT (Karamell @ 22-06-2006, 10:25)
          Å andra sidan hinner man nog med en andra skörd... å en tredje... å en fjärde...

          Oj, växer den så fort? Kanske något jag borde prova om det inte verkar bli nåt av mina alldeles för sent sådda ärtor & bönor rolleyes.gif

          Är pak choi gott? Jag provade mizunakål förra året, och det tyckte jag inte var så gott. Dessutom blev den full med jordloppor och såg helt punkterad ut wacko.gif


          --------------------
          Noora - med trädgård i Tullinge, zon 2-3
          Nooras Örtagård - min webbsida om örter
           
          Citera
          Sabina L
          Inlägg 22-06-2006, 13:07
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 101
          Medlem sedan:
          22-11-2002
          Medlem nr: 393



          Varför ska man helst äta dem innan de går i blom? Vad händer sen?


          --------------------
          ***************
          Sabina i Huddinge
          Zon II-III
           
          Citera
          Christa
          Inlägg 22-06-2006, 13:18
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 3 778
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 894



          Jag funderar just på att köpa frön till asiatiska grönsaker. Vilka tycker ni är bäst att satsa på?

          Tack på förhand biggrin.gif
           
          Citera
          Gurkan
          Inlägg 22-06-2006, 14:23
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 1 922
          Medlem sedan:
          26-05-2004
          Medlem nr: 3 722



          CITAT (Sabina L @ 22-06-2006, 14:07)
          Varför ska man helst äta dem innan de går i blom? Vad händer sen?

          Smaken försämras kraftigt, bladen blir beska, träiga och alltmänt tråkiga.

          Mina gick i blom för en månad sen så nu gör dom nytta på komposten istället och det växer ärtor och bönor i det landet istället.

          Ska göra ett nytt försök och så en omgång till om en dryg månad om jag hittar nån ledig plats.


          --------------------
          Hannasgården utanför Hammenhög, i Hjärtat av Österlen.
          Café - Gårdsbutik - Plantskola - Trädgård
          Hannasgarden.se
           
          Citera
          Karamell
          Inlägg 28-06-2006, 18:04
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 145
          Medlem sedan:
          26-07-2005
          Medlem nr: 6 247



          Mina pak choi blommar vackert nu och jag låter dem stå där till ögonfägnad. Som tur är har jag fröer kvar som jag ska sätta i augusti eller nåt istället.

          Mizunakålen smakar inte så mycket, men är vacker att se på och växer - rejält! Jag plockar barenda dag och äter och äter och ändå svämmar det över alla bräddar!
           
          Citera
          Bessie
          Inlägg 30-06-2006, 14:28
          Länk hit: #10


          Gäster






          CITAT (Christa @ 22-06-2006, 14:18)
          Jag funderar just på att köpa frön till asiatiska grönsaker. Vilka tycker ni är bäst att satsa på?

          Tack på förhand biggrin.gif

          Beror på vad du har för odlingsmöjligheter och vill ha för resultat. Lena Israelssons handbok för köksträdgården presenterar bladgrönsakerna ganska bra.

          Jag har för andra sommaren i rad Bröderna Nelsons Asiatiska bladgrönsaker (en mix av mizunakål, salladssenap, komatsuna och lite annat smått och gott) i balkonglådan. De blir inte lika stora som på friland, men de ger en bra skörd av babyblad med varierande smak att plocka en näve av och lägga råa på frukostmackor. En bonus är att balkongen är så högt uppe att kålfjärilslarverna inte hittar dem. De tål lite frost också -- förra året sådde jag två omgångar, i maj och augusti, och plockade augustibladen ända in i oktober. Rekommenderas!

          Om jag hade en odlingslott också skulle jag antagligen försöka med pak choi, tsatsoikål och sparrissallat.


          Borde inte pak choi kunna självså sig på växtplatsen förresten?
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 22-06-2025, 20:29
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon