CITAT (Christa @ 22-06-2006, 14:18)
Jag funderar just på att köpa frön till asiatiska grönsaker. Vilka tycker ni är bäst att satsa på?
Tack på förhand

Beror på vad du har för odlingsmöjligheter och vill ha för resultat. Lena Israelssons handbok för köksträdgården presenterar bladgrönsakerna ganska bra.
Jag har för andra sommaren i rad Bröderna Nelsons Asiatiska bladgrönsaker (en mix av mizunakål, salladssenap, komatsuna och lite annat smått och gott) i balkonglådan. De blir inte lika stora som på friland, men de ger en bra skörd av babyblad med varierande smak att plocka en näve av och lägga råa på frukostmackor. En bonus är att balkongen är så högt uppe att kålfjärilslarverna inte hittar dem. De tål lite frost också -- förra året sådde jag två omgångar, i maj och augusti, och plockade augustibladen ända in i oktober. Rekommenderas!
Om jag hade en odlingslott också skulle jag antagligen försöka med pak choi, tsatsoikål och sparrissallat.
Borde inte pak choi kunna självså sig på växtplatsen förresten?