Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Marinera och sånt...hjälp.., har blivit med grill..
          Tesa
          Inlägg 24-06-2006, 22:54
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3 397
          Medlem sedan:
          29-10-2003
          Medlem nr: 2 483



          Nu har jag äntligen skaffat en rejäl grill och bestämt att vi ska bli som alla andra och grilla massor i sommar..
          Kött har jag i frysen i mängder...men...jag vet ju inte ens hur man marinerar det..och kan man marinera grönsaker också...
          Jag skulle gärna ta del av era grilltips! ALLA här har säkert grillat mer än mig.. rolleyes.gif


          --------------------
          Tesa
          zon 3-4
          Här finns min blogg: Uti vår hage...
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 25-06-2006, 22:04
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Jag brukar blanda olja, lite vinäger, lite tomatpuré, soya, vitlök paprikapulver, peppar och salt på en höft så där.
          Jag har också lagt in recept på både grillkrydda och grillolja som ska finnas här under någonstans.

          Vad gäller grönsaker så brukar jag göra grönsakspaket i folie, oljar folien lite lätt, sen tar jag de grönsaker jag har, idag blev det vitlök, rödlök, morötter, rädisor och squash. Kryddar med lite salt och peppar, tillsätter några kvistar timjan, gärna citrontimjan, försluter paketet och låter det ligga på grillen under tiden köttet grillas. Jättegott!


          --------------------


           
          Citera
          KURT
          Inlägg 26-06-2006, 08:22
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Det har kommit en kokbok i år som heter "Den tekniske kocken", där går författarna igenom och förklarar de tekniska aspekterna för matlagning. När det gäller marinader så bör de inte innehålla alltför mycket fett, och de skall gärna ha lågt pH.
           
          Citera
          Zarah P
          Inlägg 26-06-2006, 08:41
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 2 177
          Medlem sedan:
          17-07-2005
          Medlem nr: 6 191



          Min sambo gör såååå goda revben genom att blanda honung med lite olja och köra det i micron (jättekort stund). Detta penslar han på revbenen, och sen kryddar han bara med en grillkrydda eller liknande.
          Det låter så löjligt enkelt - men det blir verkligen supergott!


          --------------------
          "Det är roligare att vara glad!"
          /Alexander Hoffman
           
          Citera
          Fru fet
          Inlägg 26-06-2006, 20:06
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 302
          Medlem sedan:
          26-05-2005
          Medlem nr: 5 876



          Vi grillar alltid grönsaker till köttet, oftast zuccini och tomater, ibland aubergine och lök. Kalla kokta potatisar brukar också få sig en omgång. Vi penslar med lite japansk soja och olja, saltar och pepprar efteråt. Vill man göra något mer "avancerat" kan man grilla tortillabröd med zuccini, paprika och cheddarost:

          Skiva zuccini på längden,pensla med olja och grilla (ganska hårt, den skall bli randig). Grilla samtidigt bitar av röd paprika.
          Lägg de grillade grönsakerna i tortillabröd, lägg på cheddarost. Vik dubbelt.
          Grilla bröden helt hastigt ,även de skall bli randiga.
          Skär upp i trekanter och servera som tilltugg, gärna till champagne! laugh.gif

          (tror att receptet möjligen kommer från någon ica-tidning. Det var förra årets förrättsfavorit hos oss).
           
          Citera
          Tesa
          Inlägg 26-06-2006, 23:04
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 3 397
          Medlem sedan:
          29-10-2003
          Medlem nr: 2 483



          Jag har en favorit faktiskt..som jag gjorde några ggr för ett par år sen..
          Skivad squash med grillkrydda och sen lät man lite ost smälta ovanpå...mums..men för övrigt så har jag ansett mig som avancerad när jag grillat kryddig korv..
          Men jag har hört att man kan marinera kött i äpplejuice och typ coca-cola men har aldrig hittat nånstans riktigt hur det skall gå till...skulle ju vilja bli lite mer slängd på det här..och lite tips har jag ju fått..Tackar!


          --------------------
          Tesa
          zon 3-4
          Här finns min blogg: Uti vår hage...
           
          Citera
          Viktor
          Inlägg 03-07-2006, 17:39
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 8
          Medlem sedan:
          08-05-2006
          Medlem nr: 7 605



          Har provat att använda coca-cola i marinad.. Tror bara att jag blandade i det med olja och lite vinäger + vitlök och en massa kryddor. Tror att coca-cola är jättebra i marinad eftersom det både är sött och har lågt pH. Har fått för mig att salt gör köttet torrt, men jag vet inte om det stämmer eller om det bara är jag som har fått för mig något...
           
          Citera
          5656
          Inlägg 10-07-2006, 15:36
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 6
          Medlem sedan:
          02-05-2006
          Medlem nr: 7 560



          hej!

          kött skall bara grillas en gång på varje sida. Lägg på locket så köttet får en rökig arom. Salta köttet precis innan du lägger den på grillen annars kan det bli torrt då saltet suger åt sig köttsaften. du kan peta på köttet för att veta när det är klart. om du sätter tummen mot pekfingeret och petar på tumdelen av handflatan så ska köttet vara ungefär lika hårt. igår grilla jag färsk tonfiskfile, det var jätte gott!! testa det, är svårt att grilla tonfisk, om den blir överkokt så är det omöjligt att få den av gallret, 2 min per sida tycker jag räcker. men då
          är den rå innuti. fast färsk tonfisk är ganska dyrt tyvärr.


          lycka till!
           
          Citera
          Whiskuchi
          Inlägg 10-07-2006, 16:03
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 2 911
          Medlem sedan:
          31-07-2005
          Medlem nr: 6 274



          Inte för att du bad om tips på grillade efterrätter, men... tongue.gif

          Lägg en banan (oskalad) på grillen, vänd då och då till skalet är mörkbrunt. Skär upp den på ovansidan och peta ner chokladbitar. Servera till glass. wub.gif


          --------------------
          Don't argue with idiots, they will drag you down to their level and beat you with experience.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 04:13
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon