| 
			
			 
				Hej! Vill gärna dela med mig av ett underbar jordgubbsrecept - nämligen jordgubbspaj. Var lite skeptisk till paj av bubbar, men efter att jag smakat den var jag såld...
  1 1/2  liter jordgubbar vit sirap potatismjöl Dela bubbarna i halvor eller kvartar, lägg i pajformen. Strö 2 msk poatismjöl över, rör för att det inte ska klumpa sig vid gräddning. Ringla vit sirap (mängd efter tycke, smak och syrligthet) över bubbarna. 
  Pajdeg:  2 stora eller 3 små ägg 2 dl socker 1 dl flytande margarin 2 tsk vanillinsocker Om du gillar kardemumma, stöt 1 tsk kardemummakärnor i mortel och tillsätt i pajdegen.  Vispa med elvisp till en fluffig smet. Blanda 4 1/2 dl vetemjöl med 2 tsk bakpulver och rör sedan ned det i äggsmeten.  Degen ska bli fast men ganska kletig. Klicka ut den över jordgubbarna. Man brukar behöva hjälpa till med fingarna för att fördela den... Grädda ca 30 minuter i mitten av ugnen 175 grader. 
  Njut pajen ljummen tillsammans med vanlijvisp eller vaniljglass! Hoppas ni vågar prova...
  Lycka till!
  //Petra
				
				
				
			 
			
			
  -------------------- 
Carpe diem! 
					
		 |