Hej! Vill gärna dela med mig av ett underbar jordgubbsrecept - nämligen jordgubbspaj. Var lite skeptisk till paj av bubbar, men efter att jag smakat den var jag såld...
1 1/2 liter jordgubbar vit sirap potatismjöl Dela bubbarna i halvor eller kvartar, lägg i pajformen. Strö 2 msk poatismjöl över, rör för att det inte ska klumpa sig vid gräddning. Ringla vit sirap (mängd efter tycke, smak och syrligthet) över bubbarna.
Pajdeg: 2 stora eller 3 små ägg 2 dl socker 1 dl flytande margarin 2 tsk vanillinsocker Om du gillar kardemumma, stöt 1 tsk kardemummakärnor i mortel och tillsätt i pajdegen. Vispa med elvisp till en fluffig smet. Blanda 4 1/2 dl vetemjöl med 2 tsk bakpulver och rör sedan ned det i äggsmeten. Degen ska bli fast men ganska kletig. Klicka ut den över jordgubbarna. Man brukar behöva hjälpa till med fingarna för att fördela den... Grädda ca 30 minuter i mitten av ugnen 175 grader.
Njut pajen ljummen tillsammans med vanlijvisp eller vaniljglass! Hoppas ni vågar prova...
Lycka till!
//Petra
--------------------
Carpe diem!
|