Hej! Vill gärna dela med mig av ett underbar jordgubbsrecept - nämligen jordgubbspaj. Var lite skeptisk till paj av bubbar, men efter att jag smakat den var jag såld...
1 1/2 liter jordgubbar
vit sirap
potatismjöl
Dela bubbarna i halvor eller kvartar, lägg i pajformen. Strö 2 msk poatismjöl över, rör för att det inte ska klumpa sig vid gräddning. Ringla vit sirap (mängd efter tycke, smak och syrligthet) över bubbarna.
Pajdeg:
2 stora eller 3 små ägg
2 dl socker
1 dl flytande margarin
2 tsk vanillinsocker
Om du gillar kardemumma, stöt 1 tsk kardemummakärnor i mortel och tillsätt i pajdegen.
Vispa med elvisp till en fluffig smet.
Blanda 4 1/2 dl vetemjöl med 2 tsk bakpulver och rör sedan ned det i äggsmeten.
Degen ska bli fast men ganska kletig. Klicka ut den över jordgubbarna. Man brukar behöva hjälpa till med fingarna för att fördela den...
Grädda ca 30 minuter i mitten av ugnen 175 grader.
Njut pajen ljummen tillsammans med vanlijvisp eller vaniljglass!
Hoppas ni vågar prova...
Lycka till!
//Petra


