Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          3 sidor V  < 1 2 3 >  
          Skriv svarNytt inlägg
          > Vad gör ni med keso?, inspiration sökes
          Kjellepelle
          Inlägg 03-07-2006, 16:27
          Länk hit: #21


          Medlem
          Antal inlägg: 163
          Medlem sedan:
          28-07-2003
          Medlem nr: 1 969



          Keso blandad med lingonsylt är en höjdare att ha på pannkakor.
          Fin färg blir det också på blandningen.
           
          Citera
          Castea
          Inlägg 03-07-2006, 16:30
          Länk hit: #22


          Medlem
          Antal inlägg: 2 458
          Medlem sedan:
          28-02-2005
          Medlem nr: 5 087



          CITAT (Kjellepelle @ 03-07-2006, 17:27)
          Keso blandad med lingonsylt är en höjdare att på pannkakor.
          Fin färg blir det också på blandningen.

          eller på blodpudding! smile.gif
           
          Citera
          Whiskuchi
          Inlägg 03-07-2006, 16:49
          Länk hit: #23


          Medlem
          Antal inlägg: 2 911
          Medlem sedan:
          31-07-2005
          Medlem nr: 6 274



          CITAT (Bessie @ 30-06-2006, 16:08)
          Keso = bas för magra proteinrika huvud- och efterrätter för laktovegetarianer.

          Dock får man tänka på att Keso vanligtvis innehåller löpe, som vegetarianer (bör) undvika. Valios Cottage Cheese är fri från löpe.


          --------------------
          Don't argue with idiots, they will drag you down to their level and beat you with experience.
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 10-07-2006, 10:55
          Länk hit: #24


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          CITAT (Bessie @ 30-06-2006, 17:08)
          Keso = bas för magra proteinrika huvud- och efterrätter för laktovegetarianer. Ostkaka, fruktefterrätt, smörgåspålägg osv.

          Igår kväll improviserade jag en nästan-sorbet (fast lite mer mättande) av frysta blåbär och svartvinbär, en gnutta socker och några matskedar keso. Körde till mos i matberedaren och det blev så gott så.

          Mitt ostkaksrecept är en burk (200g) keso, en burk (200 g) kesella, två ägg, 1/2 dl socker, 2 1/2 dl mjölk, 1/2 dl vetemjöl, 1 tsk vaniljsocker och lite mandelessens. Alltihop körs till en slät blandning i matberedare, blandas med russin och hackad mandel efter smak och gräddas i 200 grader 40-45 minuter.

          Utan socker och med t.ex. lite riven lagrad ost och ett par teskedar fransk senap som smaksättning har man en salt ostkaka somfungerar bra som huvudrätt.

          Tack Bessie, det receptet låter jättetrevligt. Egen ostkaka, fräckt biggrin.gif

          Jag har redan sparat undan flera av era förslag, så jag får en veritabel keso-kokbok snart. Underbart smile.gif

          Keso verkar betydligt mer användbart än jag först trodde.


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          Jeanette/västra ...
          Inlägg 13-07-2006, 09:13
          Länk hit: #25


          Medlem
          Antal inlägg: 169
          Medlem sedan:
          06-03-2005
          Medlem nr: 5 129



          Jag tar kokta makaroner, en burk majs och keso. Blandar o kryddar med salt o svartpeppar.
          Lägger i en ugnsfast form, på med skivade tomater och sedan riven ost.
          In i ugnen tills det blivit brunt och keson börjat smälta.

          Jättegott och enkelt.
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 31-07-2006, 15:29
          Länk hit: #26


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Färskost


          2,5 dl mjölk
          1,5 dl socker
          1 l 3% fil eller bollnäsfil
          2 msk vetemjöl
          1 ägg

          Blanda och koka upp mjölk och socker
          Vispa ihop fil, vetemjöl och ägg
          Tillsätt det i mjölk - sockerblandningen under försiktig omrörning
          Låt stå en kvart
          Sila av ev vassla
          Servera med sylt


          Kesokaka


          500 gr keso
          4 ägg
          2,5 dl mjölk
          2,5 msk socker
          1 1/4 dl mald mandel

          Sätt ugnen på 225 gr
          Vispa ägg och socker
          Tillsätt mjölk och keso under omrörning
          Rör till sist i mandeln
          Grädda 25 min


          --------------------


           
          Citera
          rosita
          Inlägg 01-08-2006, 08:51
          Länk hit: #27


          Medlem
          Antal inlägg: 2 781
          Medlem sedan:
          26-04-2005
          Medlem nr: 5 587



          Jag älskar ädelost, men tycker det är lite fett på mackan, så jag brukar mixa keso med ädelost 50/50.

          Vitlöksost: keso, vitlök, persilja, salt, peppar.

          Dessert: keso med hemlagad jordgubbssylt.

          Ibland tar jag keso i stället för grädde i janssons frestelse och i potatisgratäng.


          --------------------
          Rosita zon 1

          www.ankispassion.blogg.se

          www.dromtolkning.blogg.se
           
          Citera
          Heléne_Hbg
          Inlägg 02-08-2006, 13:22
          Länk hit: #28


          Medlem
          Antal inlägg: 34
          Medlem sedan:
          07-06-2004
          Medlem nr: 3 811



          Keso chili och Keso oliv är sanslöst gott (säkert nyttigt också) som smörgåspålägg men jag kan bara inte med utseendet, särskilt inte om vi ska börja prata om att blanda (naturell!) med sylt, hu! Men om man mixar/passerar keson rejält så är det bara smaskigt och ser inte lika äckligt ut. Enklare att bre på mackorna också. rolleyes.gif
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 02-08-2006, 22:20
          Länk hit: #29


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          CITAT (netaave @ 31-07-2006, 17:29)
          Färskost


          2,5 dl mjölk
          1,5 dl socker
          1 l 3% fil eller bollnäsfil
          2 msk vetemjöl
          1 ägg

          Blanda och koka upp mjölk och socker
          Vispa ihop fil, vetemjöl och ägg
          Tillsätt det i mjölk - sockerblandningen under försiktig omrörning
          Låt stå en kvart
          Sila av ev vassla
          Servera med sylt

          Neta, färskosten ... ska den vara lite lös i konsistensen, bredbar i allra högsta grad. Eller lät jag den rinna av för lite?


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          evarina
          Inlägg 03-08-2006, 19:32
          Länk hit: #30


          Medlem
          Antal inlägg: 428
          Medlem sedan:
          16-04-2003
          Medlem nr: 1 184



          Kesoplättar!!

          Återkommer med recept imorgon, hinner inte leta rätt på det nu. :-)
           
          Citera
          Gåsis
          Inlägg 07-08-2006, 10:51
          Länk hit: #31


          Medlem
          Antal inlägg: 2 524
          Medlem sedan:
          22-02-2005
          Medlem nr: 5 050



          Kycklingtortillas är gott.

          2 kycklingfiléer
          1 röd lök
          2 hg färska champinjoner
          1 burk salsa (jag brukar ta medium)
          1 burk keso
          6 tortillabröd

          Fräs kyckling, svamp och lök. Blanda keso och salsa med fräset. Bred ut på tortillabröd, rulla ihop och gratinera i ugnen. Mums med sallad och lite creme fraich.

          /Åsa
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 07-08-2006, 11:05
          Länk hit: #32


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          CITAT (LadyG @ 02-08-2006, 23:20)
          CITAT (netaave @ 31-07-2006, 17:29)
          Färskost


          2,5 dl mjölk
          1,5 dl socker
          1 l 3% fil eller bollnäsfil
          2 msk vetemjöl
          1 ägg

          Blanda och koka upp mjölk och socker
          Vispa ihop fil, vetemjöl och ägg
          Tillsätt det i mjölk - sockerblandningen under försiktig omrörning
          Låt stå en kvart
          Sila av ev vassla
          Servera med sylt

          Neta, färskosten ... ska den vara lite lös i konsistensen, bredbar i allra högsta grad. Eller lät jag den rinna av för lite?

          Det bestämmer du ju själv, ju längre den rinner desto fastare blir den. Jag brukar låta den rinna över natten då blir den som bra keso.
          Den blir inte som ostkaka om du trodde det.


          --------------------


           
          Citera
          lindastina
          Inlägg 09-08-2006, 07:16
          Länk hit: #33


          Medlem
          Antal inlägg: 30
          Medlem sedan:
          25-08-2003
          Medlem nr: 2 195



          Blanda lite frukt i keson och några blad mynta. Mums!!! tongue.gif
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 09-08-2006, 14:18
          Länk hit: #34


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          CITAT (netaave @ 07-08-2006, 13:05)
          CITAT (LadyG @ 02-08-2006, 23:20)
          CITAT (netaave @ 31-07-2006, 17:29)
          Färskost


          2,5 dl mjölk
          1,5 dl socker
          1 l 3% fil eller bollnäsfil
          2 msk vetemjöl
          1 ägg

          Blanda och koka upp mjölk och socker
          Vispa ihop fil, vetemjöl och ägg
          Tillsätt det i mjölk - sockerblandningen under försiktig omrörning
          Låt stå en kvart
          Sila av ev vassla
          Servera med sylt

          Neta, färskosten ... ska den vara lite lös i konsistensen, bredbar i allra högsta grad. Eller lät jag den rinna av för lite?

          Det bestämmer du ju själv, ju längre den rinner desto fastare blir den. Jag brukar låta den rinna över natten då blir den som bra keso.
          Den blir inte som ostkaka om du trodde det.

          Oj, över natten! Ja då förstår jag vad jag gjorde för fel biggrin.gif

          Jag var för ivrig helt enkelt smile.gif

          Gör om, gör rätt tongue.gif


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          Ophelia
          Inlägg 14-08-2006, 19:38
          Länk hit: #35


          Medlem
          Antal inlägg: 4 474
          Medlem sedan:
          08-11-2003
          Medlem nr: 2 552



          Nyponsoppa (iskall) med en klick (eller flera) keso i wub.gif
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 14-08-2006, 20:59
          Länk hit: #36


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          CITAT (Ophelia @ 14-08-2006, 20:38)
          Nyponsoppa (iskall) med en klick (eller flera) keso i wub.gif

          Dagismellis


          --------------------


           
          Citera
          Patrik, Lkpg
          Inlägg 16-08-2006, 12:16
          Länk hit: #37


          Medlem
          Antal inlägg: 23
          Medlem sedan:
          16-02-2006
          Medlem nr: 7 092



          Brukar blanda keso naturell med grovt hackad soltorkad tomat och svartpeppar, smaskens som röra till bakad potatis eller kokt nypotatis eller på mackan...
           
          Citera
          *Felix matte*
          Inlägg 16-08-2006, 15:20
          Länk hit: #38


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          CITAT (Patrik @ Lkpg,16-08-2006, 13:16)
          Brukar blanda keso naturell med grovt hackad soltorkad tomat och svartpeppar, smaskens som röra till bakad potatis eller kokt nypotatis eller på mackan...

          Nu blev jag sugen på bakad potatis tongue.gif
          ska testa å köra några färskpotatisar i micron...bättre än ingenting. smile.gif
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 17-08-2006, 10:25
          Länk hit: #39


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          CITAT (Felix matte @ 16-08-2006, 16:20)
          CITAT (Patrik @ Lkpg,16-08-2006, 13:16)
          Brukar blanda keso naturell med grovt hackad soltorkad tomat och svartpeppar, smaskens som röra till bakad potatis eller kokt nypotatis eller på mackan...

          Nu blev jag sugen på bakad potatis tongue.gif
          ska testa å köra några färskpotatisar i micron...bättre än ingenting. smile.gif

          Varför inte koka dom som vanligt och äta med röran?


          --------------------


           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 07-09-2006, 17:52
          Länk hit: #40


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Upptäckte just en ny keso-sort som ni kanske känt till länge, Keso med lök, och den var så god! Vilket pålägg!

          Jättegott!!


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera

          3 sidor V  < 1 2 3 >
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 11-11-2025, 08:24
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon