| |
|
  |
Vad gör ni med keso?, inspiration sökes |
|
|
|
|
03-07-2006, 16:27
|
Medlem
Antal inlägg: 163
Medlem sedan: 28-07-2003
Medlem nr: 1 969

|
Keso blandad med lingonsylt är en höjdare att ha på pannkakor. Fin färg blir det också på blandningen.
|
|
|
|
|
|
|
|
03-07-2006, 16:30
|
Medlem
Antal inlägg: 2 458
Medlem sedan: 28-02-2005
Medlem nr: 5 087

|
CITAT (Kjellepelle @ 03-07-2006, 17:27) Keso blandad med lingonsylt är en höjdare att på pannkakor. Fin färg blir det också på blandningen. eller på blodpudding!
|
|
|
|
|
|
|
|
03-07-2006, 16:49
|

Medlem
Antal inlägg: 2 911
Medlem sedan: 31-07-2005
Medlem nr: 6 274

|
CITAT (Bessie @ 30-06-2006, 16:08) Keso = bas för magra proteinrika huvud- och efterrätter för laktovegetarianer. Dock får man tänka på att Keso vanligtvis innehåller löpe, som vegetarianer (bör) undvika. Valios Cottage Cheese är fri från löpe.
--------------------
Don't argue with idiots, they will drag you down to their level and beat you with experience.
|
|
|
|
|
|
|
|
10-07-2006, 10:55
|

Medlem
Antal inlägg: 8 260
Medlem sedan: 23-07-2005
Medlem nr: 6 231

|
CITAT (Bessie @ 30-06-2006, 17:08) Keso = bas för magra proteinrika huvud- och efterrätter för laktovegetarianer. Ostkaka, fruktefterrätt, smörgåspålägg osv.
Igår kväll improviserade jag en nästan-sorbet (fast lite mer mättande) av frysta blåbär och svartvinbär, en gnutta socker och några matskedar keso. Körde till mos i matberedaren och det blev så gott så.
Mitt ostkaksrecept är en burk (200g) keso, en burk (200 g) kesella, två ägg, 1/2 dl socker, 2 1/2 dl mjölk, 1/2 dl vetemjöl, 1 tsk vaniljsocker och lite mandelessens. Alltihop körs till en slät blandning i matberedare, blandas med russin och hackad mandel efter smak och gräddas i 200 grader 40-45 minuter.
Utan socker och med t.ex. lite riven lagrad ost och ett par teskedar fransk senap som smaksättning har man en salt ostkaka somfungerar bra som huvudrätt. Tack Bessie, det receptet låter jättetrevligt. Egen ostkaka, fräckt  Jag har redan sparat undan flera av era förslag, så jag får en veritabel keso-kokbok snart. Underbart  Keso verkar betydligt mer användbart än jag först trodde.
--------------------
"Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
|
|
|
|
|
|
|
|
13-07-2006, 09:13
|
Medlem
Antal inlägg: 169
Medlem sedan: 06-03-2005
Medlem nr: 5 129

|
Jag tar kokta makaroner, en burk majs och keso. Blandar o kryddar med salt o svartpeppar. Lägger i en ugnsfast form, på med skivade tomater och sedan riven ost. In i ugnen tills det blivit brunt och keson börjat smälta.
Jättegott och enkelt.
|
|
|
|
|
|
|
|
31-07-2006, 15:29
|
Medlem
Antal inlägg: 8 016
Medlem sedan: 12-04-2004
Medlem nr: 3 244

|
Färskost
2,5 dl mjölk 1,5 dl socker 1 l 3% fil eller bollnäsfil 2 msk vetemjöl 1 ägg
Blanda och koka upp mjölk och socker Vispa ihop fil, vetemjöl och ägg Tillsätt det i mjölk - sockerblandningen under försiktig omrörning Låt stå en kvart Sila av ev vassla Servera med sylt
Kesokaka
500 gr keso 4 ägg 2,5 dl mjölk 2,5 msk socker 1 1/4 dl mald mandel
Sätt ugnen på 225 gr Vispa ägg och socker Tillsätt mjölk och keso under omrörning Rör till sist i mandeln Grädda 25 min
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
01-08-2006, 08:51
|

Medlem
Antal inlägg: 2 781
Medlem sedan: 26-04-2005
Medlem nr: 5 587

|
Jag älskar ädelost, men tycker det är lite fett på mackan, så jag brukar mixa keso med ädelost 50/50.
Vitlöksost: keso, vitlök, persilja, salt, peppar.
Dessert: keso med hemlagad jordgubbssylt.
Ibland tar jag keso i stället för grädde i janssons frestelse och i potatisgratäng.
--------------------
Rosita zon 1
www.ankispassion.blogg.se
www.dromtolkning.blogg.se
|
|
|
|
|
|
|
|
02-08-2006, 13:22
|
Medlem
Antal inlägg: 34
Medlem sedan: 07-06-2004
Medlem nr: 3 811

|
Keso chili och Keso oliv är sanslöst gott (säkert nyttigt också) som smörgåspålägg men jag kan bara inte med utseendet, särskilt inte om vi ska börja prata om att blanda (naturell!) med sylt, hu! Men om man mixar/passerar keson rejält så är det bara smaskigt och ser inte lika äckligt ut. Enklare att bre på mackorna också.
|
|
|
|
|
|
|
|
02-08-2006, 22:20
|

Medlem
Antal inlägg: 8 260
Medlem sedan: 23-07-2005
Medlem nr: 6 231

|
CITAT (netaave @ 31-07-2006, 17:29) Färskost
2,5 dl mjölk 1,5 dl socker 1 l 3% fil eller bollnäsfil 2 msk vetemjöl 1 ägg
Blanda och koka upp mjölk och socker Vispa ihop fil, vetemjöl och ägg Tillsätt det i mjölk - sockerblandningen under försiktig omrörning Låt stå en kvart Sila av ev vassla Servera med sylt Neta, färskosten ... ska den vara lite lös i konsistensen, bredbar i allra högsta grad. Eller lät jag den rinna av för lite?
--------------------
"Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
|
|
|
|
|
|
|
|
03-08-2006, 19:32
|
Medlem
Antal inlägg: 428
Medlem sedan: 16-04-2003
Medlem nr: 1 184

|
Kesoplättar!!
Återkommer med recept imorgon, hinner inte leta rätt på det nu. :-)
|
|
|
|
|
|
|
|
07-08-2006, 10:51
|

Medlem
Antal inlägg: 2 524
Medlem sedan: 22-02-2005
Medlem nr: 5 050

|
Kycklingtortillas är gott.
2 kycklingfiléer 1 röd lök 2 hg färska champinjoner 1 burk salsa (jag brukar ta medium) 1 burk keso 6 tortillabröd
Fräs kyckling, svamp och lök. Blanda keso och salsa med fräset. Bred ut på tortillabröd, rulla ihop och gratinera i ugnen. Mums med sallad och lite creme fraich.
/Åsa
|
|
|
|
|
|
|
|
07-08-2006, 11:05
|
Medlem
Antal inlägg: 8 016
Medlem sedan: 12-04-2004
Medlem nr: 3 244

|
CITAT (LadyG @ 02-08-2006, 23:20) CITAT (netaave @ 31-07-2006, 17:29) Färskost
2,5 dl mjölk 1,5 dl socker 1 l 3% fil eller bollnäsfil 2 msk vetemjöl 1 ägg
Blanda och koka upp mjölk och socker Vispa ihop fil, vetemjöl och ägg Tillsätt det i mjölk - sockerblandningen under försiktig omrörning Låt stå en kvart Sila av ev vassla Servera med sylt Neta, färskosten ... ska den vara lite lös i konsistensen, bredbar i allra högsta grad. Eller lät jag den rinna av för lite? Det bestämmer du ju själv, ju längre den rinner desto fastare blir den. Jag brukar låta den rinna över natten då blir den som bra keso. Den blir inte som ostkaka om du trodde det.
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
09-08-2006, 14:18
|

Medlem
Antal inlägg: 8 260
Medlem sedan: 23-07-2005
Medlem nr: 6 231

|
CITAT (netaave @ 07-08-2006, 13:05) CITAT (LadyG @ 02-08-2006, 23:20) CITAT (netaave @ 31-07-2006, 17:29) Färskost
2,5 dl mjölk 1,5 dl socker 1 l 3% fil eller bollnäsfil 2 msk vetemjöl 1 ägg
Blanda och koka upp mjölk och socker Vispa ihop fil, vetemjöl och ägg Tillsätt det i mjölk - sockerblandningen under försiktig omrörning Låt stå en kvart Sila av ev vassla Servera med sylt Neta, färskosten ... ska den vara lite lös i konsistensen, bredbar i allra högsta grad. Eller lät jag den rinna av för lite? Det bestämmer du ju själv, ju längre den rinner desto fastare blir den. Jag brukar låta den rinna över natten då blir den som bra keso. Den blir inte som ostkaka om du trodde det. Oj, över natten! Ja då förstår jag vad jag gjorde för fel  Jag var för ivrig helt enkelt  Gör om, gör rätt
--------------------
"Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
|
|
|
|
|
|
|
|
14-08-2006, 20:59
|
Medlem
Antal inlägg: 8 016
Medlem sedan: 12-04-2004
Medlem nr: 3 244

|
CITAT (Ophelia @ 14-08-2006, 20:38) Nyponsoppa (iskall) med en klick (eller flera) keso i  Dagismellis
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
16-08-2006, 12:16
|

Medlem
Antal inlägg: 23
Medlem sedan: 16-02-2006
Medlem nr: 7 092

|
Brukar blanda keso naturell med grovt hackad soltorkad tomat och svartpeppar, smaskens som röra till bakad potatis eller kokt nypotatis eller på mackan...
|
|
|
|
|
|
|
|
16-08-2006, 15:20
|
Medlem
Antal inlägg: 14 005
Medlem sedan: 27-11-2002
Medlem nr: 429

|
CITAT (Patrik @ Lkpg,16-08-2006, 13:16) Brukar blanda keso naturell med grovt hackad soltorkad tomat och svartpeppar, smaskens som röra till bakad potatis eller kokt nypotatis eller på mackan... Nu blev jag sugen på bakad potatis ska testa å köra några färskpotatisar i micron...bättre än ingenting.
|
|
|
|
|
|
|
|
17-08-2006, 10:25
|
Medlem
Antal inlägg: 8 016
Medlem sedan: 12-04-2004
Medlem nr: 3 244

|
CITAT (Felix matte @ 16-08-2006, 16:20) CITAT (Patrik @ Lkpg,16-08-2006, 13:16) Brukar blanda keso naturell med grovt hackad soltorkad tomat och svartpeppar, smaskens som röra till bakad potatis eller kokt nypotatis eller på mackan... Nu blev jag sugen på bakad potatis ska testa å köra några färskpotatisar i micron...bättre än ingenting.  Varför inte koka dom som vanligt och äta med röran?
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
07-09-2006, 17:52
|

Medlem
Antal inlägg: 8 260
Medlem sedan: 23-07-2005
Medlem nr: 6 231

|
Upptäckte just en ny keso-sort som ni kanske känt till länge, Keso med lök, och den var så god! Vilket pålägg!
Jättegott!!
--------------------
"Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
0 medlem(mar):
|
|
 |
|