Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Akut hjälp önskas....
          Anita S
          Inlägg 30-06-2006, 15:15
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 116
          Medlem sedan:
          07-05-2004
          Medlem nr: 3 536



          Har plockat fläderblomklasar för att göra saft. Nu har jag läst att skaften inte ska vara med. Ska jag repa bort alla blommor eller bara ta bort de tjockaste skaften?

          Anita S
           
          Citera
          vaniljstången
          Inlägg 30-06-2006, 15:56
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 79
          Medlem sedan:
          21-06-2005
          Medlem nr: 6 039



          Hej!

          Förra året gjorde jag flädersaft. Jag lät de tunna stjälkarna sitta kvar (klippte bort de grova med en sax). Det fungerade utmärkt at ha kvar de tunna stjälkarna!

          Lycka till!

          //Petra


          --------------------
          Carpe diem!
           
          Citera
          Anita S
          Inlägg 30-06-2006, 16:15
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 116
          Medlem sedan:
          07-05-2004
          Medlem nr: 3 536



          Tack för svaret. Jag gjorde precis som du, nu är saften klar. Ska bara få stå fem dygn i kylskåpet innan jag kan provsmaka. Det luktar mycket om "saften". Kan man täcka bunken med lite plastfolie innan man ställer in den i kylskåpet. Ska man trycka ner citroner och blommor med ex ett fat?

          Anita S
           
          Citera
          vaniljstången
          Inlägg 01-07-2006, 16:21
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 79
          Medlem sedan:
          21-06-2005
          Medlem nr: 6 039



          Hej igen!

          Ja, det är bra om citroner och blommor "pressas" ner, så ett fat på toppen är bra. Jag använder en hink med lock när jag gör saften, men skulle tro att det fungerar utmärkt med folie över. Doften är som sagt skap och det är lätt att allt i kylen/svalen tar smak...

          Vet inte vad du använt för recept, men tänk på att saften ska förvaras svalt även efter att den är färdig. Ett tips är att frysa in den i burkar, det är inte alltid man har plats för en massa saftflaskor i kylskåpet?!

          Hoppas nu din saft blir riktigt god!

          //Petra


          --------------------
          Carpe diem!
           
          Citera
          Anita S
          Inlägg 01-07-2006, 19:11
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 116
          Medlem sedan:
          07-05-2004
          Medlem nr: 3 536



          Tack så mycket för din omtanke! Jag lade på ett fat och sedan svepte jag in bunken i plastfolie, för att inte hela kylskåpet ska ta åt sig lukten... Nu är det bara fyra dagar kvar tills jag kan sila och provsmaka....
          Tack igen...

          Anita S
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 22-07-2025, 19:35
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon