Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Basilika, Hur bevarar man?
          TantGredelin
          Inlägg 23-07-2006, 23:18
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 275
          Medlem sedan:
          23-07-2006
          Medlem nr: 8 249



          Jag har rödbladig, helig och vanlig basilika i tre stora välfyllda krukor. Växer så det knakar i den här värmen. Men ska man torka eller frysa eller något annat för att bevara aromen? Har lösfryst tidigare år, men tycker att den blir sladdrig och liksom dör när man tar fram för att använda den. Hur gör ni? Man kanske ska bevara den som pesto?. Eller lägga in den i en neutral rapsolja? Vem vet?


          --------------------
          "Jag är en fri människa och en fri människa gräver hur djupt hon vill"(Torgny Lindgren)
           
          Citera
          Whiskuchi
          Inlägg 24-07-2006, 09:05
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 911
          Medlem sedan:
          31-07-2005
          Medlem nr: 6 274



          Jag har inte provat själv, men det sägs att man kan mixa den med lite vatten till en gröt och sen frysa in i istärningsfack. smile.gif


          --------------------
          Don't argue with idiots, they will drag you down to their level and beat you with experience.
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 24-07-2006, 09:45
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          "Jag brukar frysa basilika, då bevarar man smaken bättre än vid torkning. Jag lägger bladen i en plastpåse. När dessa är frysta kan man lätt krossa dem till små basilikasmulor som är underbara i all matlagning. Citronmeliss brukar jag koka tillsamman med pepparmynta och göra ett gott te av. Här är det förr anledning att torka och ha i tesilen till vintern! Underbar även som dekoration och smakförhöjare i efterrätter som glass, parfait, crèmer av olika varianter.
          Victoria"


          Svt

          Lycka till, jag vet inte om det fungerar.


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          Gurkan
          Inlägg 24-07-2006, 13:01
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 1 922
          Medlem sedan:
          26-05-2004
          Medlem nr: 3 722



          Jag tycker det går bra att frysa basilika, konsistensen förstörs såklart när det tinar men det gör ju inget om man ska använda den i matlagning. Smaken bevaras bra tycker jag.

          Pesto är gott och ganska enkelt att göra men den har inte obegränsad hållbarhet, basilikan innehåller ju ganska mycket vatten och det börjar mögla efter ett tag (om man inte förvara den i frysen då eller konservera den på annat sätt, t.ex. genom hermetisering).

          Men hur mycket har du egentligen ? Det går åt mycket basilika när man gör pesto och du kommet att äta upp den snabbt. smile.gif Det är jättegott ...


          --------------------
          Hannasgården utanför Hammenhög, i Hjärtat av Österlen.
          Café - Gårdsbutik - Plantskola - Trädgård
          Hannasgarden.se
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-08-2025, 01:17
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon