CITAT (noora @ 13-08-2006, 19:33)
CITAT (Storkis @ 10-08-2006, 16:47)
Nu är örtoljan färdig
Det gick bra. Men den blev inte särskilt god heller.
Kanske jag ska köpa sånt på en delikatessavdelning i matbutik istället?
På vilket sätt blev den inte god?
Nu har har faktiskt använt olujan i en del grytor och tycker att smaken inte har så dum ändå.
Men såklart är det inte så lätt att veta hur det blir när man bara tar de örter som råkar finnas...
Inte blev det ju som den köpta förstås. Och inte alls så starkt så jag får använda den som bas i stekningen, istället för att sätta till några droppar på slutet.
Tror att jag kanske behöver dekantera den också nu? Satsen blev i två små flaskor när jag hällde upp den. Och den som jag lyckligtvis använde först började se otrevligt oklar ut i nån klump på botten. Antagligen kring nåt grums om låg där, tror jag. Jag slängde det sista i den flaskan.
Så det jag använde idag tror jag att jag behöver hålla över i nåt annat. För att få bort det lilla grums som finns där. Nån som har nån sympunkt på det?