Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Hur räddar jag vinbärssylten, Den rinner
          Carin Fredlund
          Inlägg 12-08-2006, 15:36
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 28
          Medlem sedan:
          12-08-2006
          Medlem nr: 8 388



          Jag kokade svartvinbärssylt efter receptet "Hirams svartvinbärssylt". Utan att tänka mig för, för jag borde ha fattat redan från början. Det skulle nämligen vara en massa vatten i. Vilket förstås resulterade i att sylten rinner. Jag undrar om man skulle kunna sila av bären och göra gelé av saften, om man blandar i pektin. Har någon provat?
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 12-08-2006, 15:40
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Koka sylten med lite mer socker förslagsvis syltsocker som innehåller pektin. Vätskan borde ju dunsta bort lite iaf.


          --------------------


           
          Citera
          christian_w
          Inlägg 13-08-2006, 00:54
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 20
          Medlem sedan:
          29-11-2003
          Medlem nr: 2 592



          Jag förordar pektin - långkok gillar jag inte,
          Recept se annan tråd.


          --------------------
          Skydda öronen för starka ljud så att Du kan njuta av Göteborgs Symfonikers konserter även när Du blir 70!
           
          Citera
          Skogsbrynet
          Inlägg 13-08-2006, 06:43
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 81
          Medlem sedan:
          11-08-2006
          Medlem nr: 8 380



          hej Carin, tråkigt att du blev besviken på Hirams sylt, är det kanske något som gått snett. Bären måste vara i början av säsongen, då de innehåller tillräckligt med pektin, för att sylten ska bli fastare. Jag var själv tveksam , när jag hörde talas om receptet någon gång på 70-talet, men provade och fick en mycket bra sylt. Sockret ska ju tillsättas efter kokningen av bär och vatten och sedan röras till sylten blir kall. Lite ovant men det blir nog bra , om man gör som det står. Receptet finns med i Monikas receptsamling www.kokboken.net Där kan man också söka efter många andra goda och enkla recept inte bara med bär
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 13-08-2006, 11:15
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (Skogsbrynet @ 13-08-2006, 07:43)
          hej Carin, tråkigt att du blev besviken på Hirams sylt, är det kanske något som gått snett. Bären måste vara i början av säsongen, då de innehåller tillräckligt med pektin, för att sylten ska bli fastare. Jag var själv tveksam , när jag hörde talas om receptet någon gång på 70-talet, men provade och fick en mycket bra sylt. Sockret ska ju tillsättas efter kokningen av bär och vatten och sedan röras till sylten blir kall. Lite ovant men det blir nog bra , om man gör som det står. Receptet finns med i Monikas receptsamling www.kokboken.net Där kan man också söka efter många andra goda och enkla recept inte bara med bär

          Förutom ev problem med att sylten blir rinnig, så låter det ALDRIG bra att låta sylten kallna innan den tapppas på burkar. Det ökar risken för att man skall få mögel i sylten. Det är alltid bättre att tappa varm sylt på varma burkar och försluta genast.
           
          Citera
          lisselbo
          Inlägg 19-08-2006, 11:17
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 1 156
          Medlem sedan:
          03-05-2004
          Medlem nr: 3 494



          Ett bra tips är att när man har fyllt dom varma burkarna med varm sylt är att ställa burkarna upp och ner tills sylten kallnat.
          Blir typ ett vacum i burkarna då, när man sedan öppnar burken hör man ett knäpp.


          --------------------
          ~ Marie zon IV ~

          " Man lär av sina misstag genom att upprepa dem tillräckligt många gånger "
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 01:45
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon