CITAT (Skogsbrynet @ 13-08-2006, 07:43)
hej Carin, tråkigt att du blev besviken på Hirams sylt, är det kanske något som gått snett. Bären måste vara i början av säsongen, då de innehåller tillräckligt med pektin, för att sylten ska bli fastare. Jag var själv tveksam , när jag hörde talas om receptet någon gång på 70-talet, men provade och fick en mycket bra sylt. Sockret ska ju tillsättas efter kokningen av bär och vatten och sedan röras till sylten blir kall. Lite ovant men det blir nog bra , om man gör som det står. Receptet finns med i Monikas receptsamling www.kokboken.net Där kan man också söka efter många andra goda och enkla recept inte bara med bär
Förutom ev problem med att sylten blir rinnig, så låter det ALDRIG bra att låta sylten kallna innan den tapppas på burkar. Det ökar risken för att man skall få mögel i sylten. Det är alltid bättre att tappa varm sylt på varma burkar och försluta genast.