|
|
  |
Gillar ni någon konstig mat? |
|
|
|
10-09-2006, 19:23
|

Medlem
Antal inlägg: 14 536
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 14

|
Tittade nyss på en dokumentär på TV4 Fakta, det handlade om konstig mat, såsom lätt grillade (halvråa) fladdermöss... Det visades även ett inslag från Sydkorea, där finns det restauranger som serverar levande bläckfisk Själv föredrar jag mer normala matvanor, minns barndomens paltbröd med fläsk, mmmmums, har dock inte ätit det som vuxen. Minns också att jag tyckte om klimpsoppa... Tycker som Snöflinga att blöta är gott, gillar även "smola"/ "bryta", eller som det egentligen heter: Smolanedi (smulat tunnbröd i mjölk med en klick lingonsylt på och en rå några cm tjock falukorvsskiva till).
--------------------
Norrbottenskusten zon 5-6
|
|
|
|
|
10-09-2006, 19:39
|

Medlem
Antal inlägg: 3 807
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 29

|
CITAT (stina @ 10-09-2006, 19:18) Ingen som är galen i grisfötter, hjärta, svartsoppa eller kalvbräss? Hjärta tycker jag om även tunga har alltid det på julbordet. Kokar det samtidigt tillsammans med julskinkan.
--------------------
skriver Inga från Närke i zon 3-4
|
|
|
|
|
10-09-2006, 19:43
|

Medlem
Antal inlägg: 3 807
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 29

|
CITAT (Lejonmatte @ 10-09-2006, 20:17) Åh, jag älskar torskrom, men har inte lyckats hitta det på flera år! Stina, var köper du torskrom????
Jag äter allt konstigt. Bara jag tänker på surströmming så vattnas det i munnen! Älskar och älskar men jag tycker torskrom är gott att lägga på smörgåsen som pålägg men jag har heller inte hittat det. Fanns ju tidigare på burk.
--------------------
skriver Inga från Närke i zon 3-4
|
|
|
|
birgitek
|
10-09-2006, 20:30
|
Gäster

|
Napoleonbakelse med öl att dricka till! Det är inte jag som gillar det utan en kompis, men jag tycker att det är riktigt konstigt. Birgit Ek
|
|
|
|
|
10-09-2006, 20:37
|
Medlem
Antal inlägg: 647
Medlem sedan: 27-02-2004
Medlem nr: 2 895

|
CITAT (Inga från Närke @ 10-09-2006, 20:43) CITAT (Lejonmatte @ 10-09-2006, 20:17) Åh, jag älskar torskrom, men har inte lyckats hitta det på flera år! Stina, var köper du torskrom????
Jag äter allt konstigt. Bara jag tänker på surströmming så vattnas det i munnen! Älskar och älskar men jag tycker torskrom är gott att lägga på smörgåsen som pålägg men jag har heller inte hittat det. Fanns ju tidigare på burk. Finns tydligen på "Nettobutikerna" enligt min danske kompis. Iallafall i Stockholm!
--------------------
"brukar är inte alltid"
|
|
|
|
|
10-09-2006, 20:39
|
Medlem
Antal inlägg: 647
Medlem sedan: 27-02-2004
Medlem nr: 2 895

|
Själv gillar jag till exempel potatisgröt med stekt fläsk och lingonsylt. Och att lägga allt möjligt på mina mackor. Allt från potatismos till överbliven sallad. Jag får ofta kommentarer om det av mer "konservativa"!
--------------------
"brukar är inte alltid"
|
|
|
|
|
10-09-2006, 20:41
|

Medlem
Antal inlägg: 9 732
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 22

|
CITAT (birgitek @ 10-09-2006, 21:30) Napoleonbakelse med öl att dricka till! Det är inte jag som gillar det utan en kompis, men jag tycker att det är riktigt konstigt. Kladdkaka med Carnegie porter är ju en riktig svensk klassiker.  Porter och mämmi också fint ihop.
--------------------
Carpe Diem. Fånga dagen.
Ta ingen skit, tjejer! Grynet
|
|
|
|
|
10-09-2006, 20:45
|

Medlem
Antal inlägg: 14 536
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 14

|
--------------------
Norrbottenskusten zon 5-6
|
|
|
|
|
10-09-2006, 20:46
|

Medlem
Antal inlägg: 14 536
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 14

|
CITAT (myskmadra @ 10-09-2006, 21:39) Själv gillar jag till exempel potatisgröt med stekt fläsk och lingonsylt. Om du med potatisgröt menar typ potatismos så är vi minst två om den s(m)aken!
--------------------
Norrbottenskusten zon 5-6
|
|
|
|
|
10-09-2006, 20:50
|

Medlem
Antal inlägg: 9 732
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 22

|
CITAT (stina @ 10-09-2006, 19:18) Ingen som är galen i grisfötter, hjärta, svartsoppa eller kalvbräss? Hjärta är faktiskt gott, dottern gjorde fin gryta med rotsaker nyss, svartsoppa smakar lite pepparkaka, helt ok, kalvbräss är en riktig delikatess med färska kantareller, mums!
--------------------
Carpe Diem. Fånga dagen.
Ta ingen skit, tjejer! Grynet
|
|
|
|
askar
|
10-09-2006, 20:51
|
Gäster

|
Kiiseli = bryt knäckebröd i varm mjölk, sockra... mumsigt gott. Klimpvälling.. 3dl vetemjöl, 1 ägg, 2 krm salt, mjölk till lagom konsistens... klickas ner i sjudande mjölk och får sjuda i ca 10 min.
|
|
|
|
|
10-09-2006, 20:59
|

Medlem
Antal inlägg: 14 536
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 14

|
CITAT (askar @ 10-09-2006, 21:51) Klimpvälling.. 3dl vetemjöl, 1 ägg, 2 krm salt, mjölk till lagom konsistens... klickas ner i sjudande mjölk och får sjuda i ca 10 min.  Det där kallade vi för Klimpsoppa hemma hos oss när jag var liten - smarrigt gott tyckte jag då! (Trodde inte att det fanns nån som äter sån "gammal bondmat" än idag...)
--------------------
Norrbottenskusten zon 5-6
|
|
|
|
askar
|
10-09-2006, 21:04
|
Gäster

|
CITAT (Betty @ 10-09-2006, 21:59) CITAT (askar @ 10-09-2006, 21:51) Klimpvälling.. 3dl vetemjöl, 1 ägg, 2 krm salt, mjölk till lagom konsistens... klickas ner i sjudande mjölk och får sjuda i ca 10 min. :wub: Det där kallade vi för Klimpsoppa hemma hos oss när jag var liten - smarrigt gott tyckte jag då! (Trodde inte att det fanns nån som äter sån "gammal bondmat" än idag...)  Jag gör det ibland...några veckor sen sist, men imorron blir det till att koka en sats igen Kan känna hur varm jag blir när jag avnjutit rätten och sportbröd med 2 skivor ost på ... det hör till Maken ... han bara skakar på huvet och fattar inte hur jag kan sleva i mig sådant. Inte heller barnen gillade rätten
|
|
|
|
|
10-09-2006, 21:05
|

Medlem
Antal inlägg: 14 536
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 14

|
CITAT (askar @ 10-09-2006, 22:04) CITAT (Betty @ 10-09-2006, 21:59) CITAT (askar @ 10-09-2006, 21:51) Klimpvälling.. 3dl vetemjöl, 1 ägg, 2 krm salt, mjölk till lagom konsistens... klickas ner i sjudande mjölk och får sjuda i ca 10 min.  Det där kallade vi för Klimpsoppa hemma hos oss när jag var liten - smarrigt gott tyckte jag då! (Trodde inte att det fanns nån som äter sån "gammal bondmat" än idag...)  Jag gör det ibland...några veckor sen sist, men imorron blir det till att koka en sats igen Kan känna hur varm jag blir när jag avnjutit rätten och sportbröd med 2 skivor ost på ... det hör till Maken ... han bara skakar på huvet och fattar inte hur jag kan sleva i mig sådant. Inte heller barnen gillade rätten  Om jag hade bott på närmare håll så hade du fått oväntat besök lagom till maten i morron...
--------------------
Norrbottenskusten zon 5-6
|
|
|
|
askar
|
10-09-2006, 21:25
|
Gäster

|
CITAT (Betty @ 10-09-2006, 22:05) CITAT (askar @ 10-09-2006, 22:04) CITAT (Betty @ 10-09-2006, 21:59) CITAT (askar @ 10-09-2006, 21:51) Klimpvälling.. 3dl vetemjöl, 1 ägg, 2 krm salt, mjölk till lagom konsistens... klickas ner i sjudande mjölk och får sjuda i ca 10 min.  Det där kallade vi för Klimpsoppa hemma hos oss när jag var liten - smarrigt gott tyckte jag då! (Trodde inte att det fanns nån som äter sån "gammal bondmat" än idag...)  Jag gör det ibland...några veckor sen sist, men imorron blir det till att koka en sats igen Kan känna hur varm jag blir när jag avnjutit rätten och sportbröd med 2 skivor ost på ... det hör till Maken ... han bara skakar på huvet och fattar inte hur jag kan sleva i mig sådant. Inte heller barnen gillade rätten  Om jag hade bott på närmare håll så hade du fått oväntat besök lagom till maten i morron...  Ta bussen vetja Du är så välkommen
|
|
|
|
|
10-09-2006, 21:30
|

Medlem
Antal inlägg: 14 536
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 14

|
CITAT (askar @ 10-09-2006, 22:25) CITAT (Betty @ 10-09-2006, 22:05) CITAT (askar @ 10-09-2006, 22:04) CITAT (Betty @ 10-09-2006, 21:59) CITAT (askar @ 10-09-2006, 21:51) Klimpvälling.. 3dl vetemjöl, 1 ägg, 2 krm salt, mjölk till lagom konsistens... klickas ner i sjudande mjölk och får sjuda i ca 10 min.  Det där kallade vi för Klimpsoppa hemma hos oss när jag var liten - smarrigt gott tyckte jag då! (Trodde inte att det fanns nån som äter sån "gammal bondmat" än idag...)  Jag gör det ibland...några veckor sen sist, men imorron blir det till att koka en sats igen Kan känna hur varm jag blir när jag avnjutit rätten och sportbröd med 2 skivor ost på ... det hör till Maken ... han bara skakar på huvet och fattar inte hur jag kan sleva i mig sådant. Inte heller barnen gillade rätten  Om jag hade bott på närmare håll så hade du fått oväntat besök lagom till maten i morron...  Ta bussen vetja Du är så välkommen 
--------------------
Norrbottenskusten zon 5-6
|
|
|
|
|
10-09-2006, 22:26
|

Medlem
Antal inlägg: 14 536
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 14

|
CITAT (CarMa @ 10-09-2006, 23:04) Mosad kanelbulle i ett glas mjölk!  Påminner om nåt som jag och mina syskon gillade som barn, vi mosad en skiva av vetelängd i ett glas mjölk och åt det med tesked. Av nån outgrundlig anledning så kallade vi det för "kåkelimojj"
--------------------
Norrbottenskusten zon 5-6
|
|
|
|
|
11-09-2006, 00:13
|
Medlem
Antal inlägg: 7 909
Medlem sedan: 09-01-2005
Medlem nr: 4 848

|
Köttgryta med chokladsås. Dock är såsen gjord på mörkaste chokladen så att den inte blir så söt. Har ätit detta några gånger och tycker det är okej.
|
|
|
|
|
  |
1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
0 medlem(mar):
|
|
 |
|