Sidor: 1, 2, 3
stina
Jag har ett lite konstigt favoritrecept:

Panera och stek torskrom. Töm en plastcitron i en djup tallrik och lägg ner torskromsskivorna i citronsaften. Ät med sked. tongue.gif Har aldrig träffat någon som skulle tänka sig att äta det...

Någon mer med någon konstig "matböjelse"? tongue.gif
birgitek
Ischhhh, det låter verkligen riktigt äckligt!!! Just nu kommer jag inte på´något riktigt konstigt, men jag återkommer
Birgit Ek
wolkenkrabber
jag tycker att stekt falukort är äckligt... men om jag däremot kokar makaroner lägger jag ner falukorstärningar som får koka med halva tiden tongue.gif

finns säkert mer men det får jag lov att fundera på
LadyG
Räknas stora mängder keso med diverse nedhackade grönsaker som kommit i min väg som konstig matböjelse, för det kan jag mumsa på när jag är godissugen?
birgitek
CITAT (LadyG @ 10-09-2006, 19:16)
Räknas stora mängder keso med diverse nedhackade grönsaker som kommit i min väg som konstig matböjelse, för det kan jag mumsa på när jag är godissugen?

Nej, det är inte ett dugg konsigt. Det är gott!
Birgit Ek
stina
Ingen som är galen i grisfötter, hjärta, svartsoppa eller kalvbräss?
LadyG
CITAT (birgitek @ 10-09-2006, 20:18)
CITAT (LadyG @ 10-09-2006, 19:16)
Räknas stora mängder keso med diverse nedhackade grönsaker som kommit i min väg som konstig matböjelse, för det kan jag mumsa på när jag är godissugen?

Nej, det är inte ett dugg konsigt. Det är gott!
Birgit Ek

I så fall är jag nog dess värre böjelsebefriad... på den fronten iaf rolleyes.gif
Ingis
CITAT (stina @ 10-09-2006, 19:18)
Ingen som är galen i grisfötter, hjärta, svartsoppa eller kalvbräss?

Jag gillar grisfötter helskarpt. Gillar också stekta fläsksvålar (dock utan hår på) . Stekta strömmingsfenor. Är jag konstig, eller???
stina
Ja, Ingis!!! rolleyes.gif Välkommen i klubben! tongue.gif
Hannele
CITAT (stina @ 10-09-2006, 19:01)
Någon mer med någon konstig "matböjelse"? tongue.gif

Tja, jag gillar och äter allt, menar det också... blodkorv, leverpastej, kalvbräss, sniglar, myror, surströmming, bläckfisk, falukorv. wub.gif
LadyG
Leverpastej och falukorv är ju vardagsmat? ohmy.gif

Hm... sushi är inte konstigt heller.

Jag fortsätter att fundera smile.gif
netaave
Paltbröd, stekt rimmat bogfläsk och tjock vit sås.
stina
CITAT (Hannele @ 10-09-2006, 20:28)
CITAT (stina @ 10-09-2006, 19:01)
Någon mer med någon konstig "matböjelse"?  :P

Tja, jag gillar och äter allt, menar det också... blodkorv, leverpastej, kalvbräss, sniglar, myror, surströmming, bläckfisk, falukorv. wub.gif

Sniglar, myror och kalvbräss! Urk - du får bli hedersmedlem Hannele! ohmy.gif tongue.gif
Monarda
Paltbröd är ruskigt gott! tongue.gif
netaave
CITAT (Monarda @ 10-09-2006, 19:31)
Paltbröd är ruskigt gott! tongue.gif

Ja och innehåller väldigt mycket järn, alla unga tjejer borde äta det en gång under mens.
Snöflinga
CITAT (stina @ 10-09-2006, 19:01)
Jag har ett lite konstigt favoritrecept:

Panera och stek torskrom. Töm en plastcitron i en djup tallrik och lägg ner torskromsskivorna i citronsaften. Ät med sked. tongue.gif Har aldrig träffat någon som skulle tänka sig att äta det...

Någon mer med någon konstig "matböjelse"? tongue.gif


Tja, varför inte ... men måste du ha så mycket citronsaft i ohmy.gif Däremot stekta strömmingsfenor wink.gif

Gillar "blöta"... Koka fläskben med kryddor till en kraftig buljong ... lägg i tunnbröd tills de mjuknar .. ät tillsammans med fläskbensköttet och en klick äkta smör ... Dryck: kall mjölk Mums ! Surströmming är så himla gott också, men det är ingen i min krets som äter så jag får avstå Suck sad.gif
grycken
Äppelskivor med majonnäs. Vitkålsblad med majonnäs. Sniglar i vitlökssmör. Rå fisk (sashimi). Grillad valbiff (får man nog inte tag i numera).
Monarda
Stekt rågmjölsgröt är också gott, det brukade min farmor laga. Det kanske man skulle bjuda familjen på någon dag, bara för att få se reaktionen. laugh.gif
Ophelia
Är inte helt främmande för en del maträtter som tagits upp här. Bläckfisk är finemang, sashimi en riktig läckerhet likaså marinerad oxfilé. Jag tycker keso med nyponsoppa är jättegott. Äter gärna grisfötter. Fläskben är självklart men föredrar det med rotmos. Paltbröd åt jag för första gången som barn i Finland och det är så gott, tycker det blir lite extra med stekt fläsk till.

Däremot äter jag mycket lite och sällan köpt pizza, som mest kanske 4 ggr/år likaså köpt hamburgare, totalt kanske max 6 ggr/år smile.gif
Lejonmatte
Åh, jag älskar torskrom, men har inte lyckats hitta det på flera år! Stina, var köper du torskrom????

Jag äter allt konstigt. Bara jag tänker på surströmming så vattnas det i munnen!
Betty
Tittade nyss på en dokumentär på TV4 Fakta, det handlade om konstig mat, såsom lätt grillade (halvråa) fladdermöss... Det visades även ett inslag från Sydkorea, där finns det restauranger som serverar levande bläckfisk ohmy.gif

Själv föredrar jag mer normala matvanor, minns barndomens paltbröd med fläsk, mmmmums, har dock inte ätit det som vuxen. Minns också att jag tyckte om klimpsoppa...
Tycker som Snöflinga att blöta är gott, gillar även "smola"/ "bryta", eller som det egentligen heter: Smolanedi (smulat tunnbröd i mjölk med en klick lingonsylt på och en rå några cm tjock falukorvsskiva till). wub.gif
Inga från Närke
CITAT (stina @ 10-09-2006, 19:18)
Ingen som är galen i grisfötter, hjärta, svartsoppa eller kalvbräss?

Hjärta tycker jag om även tunga har alltid det på julbordet. Kokar det samtidigt tillsammans med julskinkan.
Inga från Närke
CITAT (Lejonmatte @ 10-09-2006, 20:17)
Åh, jag älskar torskrom, men har inte lyckats hitta det på flera år! Stina, var köper du torskrom????

Jag äter allt konstigt. Bara jag tänker på surströmming så vattnas det i munnen!

Älskar och älskar men jag tycker torskrom är gott att lägga på smörgåsen som pålägg men jag har heller inte hittat det. Fanns ju tidigare på burk.
birgitek
Napoleonbakelse med öl att dricka till! Det är inte jag som gillar det utan en kompis, men jag tycker att det är riktigt konstigt.
Birgit Ek
myskmadra
CITAT (Inga från Närke @ 10-09-2006, 20:43)
CITAT (Lejonmatte @ 10-09-2006, 20:17)
Åh, jag älskar torskrom, men har inte lyckats hitta det på flera år! Stina, var köper du torskrom????

Jag äter allt konstigt. Bara jag tänker på surströmming så vattnas det i munnen!

Älskar och älskar men jag tycker torskrom är gott att lägga på smörgåsen som pålägg men jag har heller inte hittat det. Fanns ju tidigare på burk.

Finns tydligen på "Nettobutikerna" enligt min danske kompis. Iallafall i Stockholm!
myskmadra
Själv gillar jag till exempel potatisgröt med stekt fläsk och lingonsylt.
Och att lägga allt möjligt på mina mackor. Allt från potatismos till överbliven
sallad. Jag får ofta kommentarer om det av mer "konservativa"! tongue.gif
Hannele
CITAT (birgitek @ 10-09-2006, 21:30)
Napoleonbakelse  med öl att dricka till! Det är inte jag som gillar det utan en kompis, men jag tycker att det är riktigt konstigt.

Kladdkaka med Carnegie porter är ju en riktig svensk klassiker.

Porter och mämmi också fint ihop. wub.gif
Betty
Schweizernöt och Falcon Bayerskt... = "kvällsfika"... rolleyes.gif wub.gif wub.gif
( i brist på Schweizernöt kan det gå bra med Polly med...) laugh.gif
Betty
CITAT (myskmadra @ 10-09-2006, 21:39)
Själv gillar jag till exempel potatisgröt med stekt fläsk och lingonsylt.

Om du med potatisgröt menar typ potatismos så är vi minst två om den s(m)aken! biggrin.gif
Hannele
CITAT (stina @ 10-09-2006, 19:18)
Ingen som är galen i grisfötter, hjärta, svartsoppa eller kalvbräss?
Hjärta är faktiskt gott, dottern gjorde fin gryta med rotsaker nyss, wub.gif
svartsoppa smakar lite pepparkaka, helt ok,
kalvbräss är en riktig delikatess med färska kantareller, mums!
karjo
Min kompis ex gillade blodpudding. Vad är det för konstigt med det tänker ni nu, det gör väl många. MEN han skulle ha den KOKT!!!! blink.gif laugh.gif
askar
Kiiseli = bryt knäckebröd i varm mjölk, sockra... mumsigt gott. smile.gif
Klimpvälling.. 3dl vetemjöl, 1 ägg, 2 krm salt, mjölk till lagom konsistens...
klickas ner i sjudande mjölk och får sjuda i ca 10 min. wub.gif
Betty
CITAT (askar @ 10-09-2006, 21:51)
Klimpvälling.. 3dl vetemjöl, 1 ägg, 2 krm salt, mjölk till lagom konsistens...
klickas ner i sjudande mjölk och får sjuda i ca 10 min. wub.gif

Det där kallade vi för Klimpsoppa hemma hos oss när jag var liten - smarrigt gott tyckte jag då!
(Trodde inte att det fanns nån som äter sån "gammal bondmat" än idag...) rolleyes.gif tongue.gif
askar
CITAT (Betty @ 10-09-2006, 21:59)
CITAT (askar @ 10-09-2006, 21:51)
Klimpvälling.. 3dl vetemjöl, 1 ägg, 2 krm salt, mjölk till lagom konsistens...
klickas ner i sjudande mjölk och får sjuda i ca 10 min.  :wub:

Det där kallade vi för Klimpsoppa hemma hos oss när jag var liten - smarrigt gott tyckte jag då!
(Trodde inte att det fanns nån som äter sån "gammal bondmat" än idag...) rolleyes.gif tongue.gif

Jag gör det ibland...några veckor sen sist, men imorron blir det
till att koka en sats igen smile.gif
Kan känna hur varm jag blir när jag avnjutit rätten tongue.gif
och sportbröd med 2 skivor ost på ... det hör till wub.gif

Maken ... han bara skakar på huvet och fattar inte hur jag kan
sleva i mig sådant. laugh.gif
Inte heller barnen gillade rätten ohmy.gif
Betty
CITAT (askar @ 10-09-2006, 22:04)
CITAT (Betty @ 10-09-2006, 21:59)
CITAT (askar @ 10-09-2006, 21:51)
Klimpvälling.. 3dl vetemjöl, 1 ägg, 2 krm salt, mjölk till lagom konsistens...
klickas ner i sjudande mjölk och får sjuda i ca 10 min.  wub.gif

Det där kallade vi för Klimpsoppa hemma hos oss när jag var liten - smarrigt gott tyckte jag då!
(Trodde inte att det fanns nån som äter sån "gammal bondmat" än idag...) rolleyes.gif tongue.gif

Jag gör det ibland...några veckor sen sist, men imorron blir det
till att koka en sats igen smile.gif
Kan känna hur varm jag blir när jag avnjutit rätten tongue.gif
och sportbröd med 2 skivor ost på ... det hör till wub.gif

Maken ... han bara skakar på huvet och fattar inte hur jag kan
sleva i mig sådant. laugh.gif
Inte heller barnen gillade rätten ohmy.gif

Om jag hade bott på närmare håll så hade du fått oväntat besök lagom till maten i morron... rolleyes.gif laugh.gif
askar
CITAT (Betty @ 10-09-2006, 22:05)
CITAT (askar @ 10-09-2006, 22:04)
CITAT (Betty @ 10-09-2006, 21:59)
CITAT (askar @ 10-09-2006, 21:51)
Klimpvälling.. 3dl vetemjöl, 1 ägg, 2 krm salt, mjölk till lagom konsistens...
klickas ner i sjudande mjölk och får sjuda i ca 10 min.  wub.gif

Det där kallade vi för Klimpsoppa hemma hos oss när jag var liten - smarrigt gott tyckte jag då!
(Trodde inte att det fanns nån som äter sån "gammal bondmat" än idag...) rolleyes.gif tongue.gif

Jag gör det ibland...några veckor sen sist, men imorron blir det
till att koka en sats igen smile.gif
Kan känna hur varm jag blir när jag avnjutit rätten tongue.gif
och sportbröd med 2 skivor ost på ... det hör till wub.gif

Maken ... han bara skakar på huvet och fattar inte hur jag kan
sleva i mig sådant. laugh.gif
Inte heller barnen gillade rätten ohmy.gif

Om jag hade bott på närmare håll så hade du fått oväntat besök lagom till maten i morron... rolleyes.gif laugh.gif

Ta bussen vetja tongue.gif
Du är så välkommen wub.gif
Betty
CITAT (askar @ 10-09-2006, 22:25)
CITAT (Betty @ 10-09-2006, 22:05)
CITAT (askar @ 10-09-2006, 22:04)
CITAT (Betty @ 10-09-2006, 21:59)
CITAT (askar @ 10-09-2006, 21:51)
Klimpvälling.. 3dl vetemjöl, 1 ägg, 2 krm salt, mjölk till lagom konsistens...
klickas ner i sjudande mjölk och får sjuda i ca 10 min.  wub.gif

Det där kallade vi för Klimpsoppa hemma hos oss när jag var liten - smarrigt gott tyckte jag då!
(Trodde inte att det fanns nån som äter sån "gammal bondmat" än idag...) rolleyes.gif tongue.gif

Jag gör det ibland...några veckor sen sist, men imorron blir det
till att koka en sats igen smile.gif
Kan känna hur varm jag blir när jag avnjutit rätten tongue.gif
och sportbröd med 2 skivor ost på ... det hör till wub.gif

Maken ... han bara skakar på huvet och fattar inte hur jag kan
sleva i mig sådant. laugh.gif
Inte heller barnen gillade rätten ohmy.gif

Om jag hade bott på närmare håll så hade du fått oväntat besök lagom till maten i morron... rolleyes.gif laugh.gif

Ta bussen vetja tongue.gif
Du är så välkommen wub.gif

laugh.gif laugh.gif wub.gif
CarMa
Mosad kanelbulle i ett glas mjölk! tongue.gif
Betty
CITAT (CarMa @ 10-09-2006, 23:04)
Mosad kanelbulle i ett glas mjölk! tongue.gif

Påminner om nåt som jag och mina syskon gillade som barn, vi mosad en skiva av vetelängd i ett glas mjölk och åt det med tesked. Av nån outgrundlig anledning så kallade vi det för "kåkelimojj" laugh.gif
Kathy
Köttgryta med chokladsås. Dock är såsen gjord på mörkaste chokladen så att den inte blir så söt.
Har ätit detta några gånger och tycker det är okej.
Gillan
Knäckebröd med med rödbetor, salt och peppar. Mums.
Tyckte jag i alla fall för en evighet sedan rolleyes.gif

Det här med panerad stekt torskrom är ju kanon, citronen
låter inte helt fel till, men inte en hel flaska wink.gif

Men priset tar nog en kompis som älskade vispad grädde med
med ketchup på ohmy.gif

För övrigt så smakar jag på allt nytt (trodde jag tills jag läste om levande bläckfisk). Det är spännande och intressant med mat man aldrig smakat
förr. Fast vid levande djur gå nog gränsen rolleyes.gif tongue.gif
stina
CITAT (Lejonmatte @ 10-09-2006, 21:17)
Åh, jag älskar torskrom, men har inte lyckats hitta det på flera år! Stina, var köper du torskrom????

Jag äter allt konstigt. Bara jag tänker på surströmming så vattnas det i munnen!

Det var ett tag sedan jag åt det, ska försöka komma ihåg i vilken butik jag köpte det - återkommer!
Kathy
CITAT (Evgeni @ 11-09-2006, 07:53)
Men priset tar nog en kompis som älskade vispad grädde med
med ketchup på ohmy.gif

Fast..så konstigt är det nog inte.
Vispad grädde med chilisås är grundstommen i Flygande Jakob.
Castea
Mjölk & apelsinjuice. Fifty-fifty. Bryr mig inte att det grynar sig.
kristerh
klappgröt är smaskens, tror det heter så iaf
stina
CITAT (Castea @ 11-09-2006, 13:12)
Mjölk & apelsinjuice. Fifty-fifty. Bryr mig inte att det grynar sig.

Ischanemej - grynar sig! ohmy.gif
Hannele
CITAT (Evgeni @ 11-09-2006, 07:53)
Knäckebröd med med rödbetor, salt och peppar. Mums.

Vad är det för konstigt med det? rolleyes.gif
Castea
CITAT (stina @ 11-09-2006, 13:18)
CITAT (Castea @ 11-09-2006, 13:12)
Mjölk & apelsinjuice. Fifty-fifty. Bryr mig inte att det grynar sig.

Ischanemej - grynar sig! ohmy.gif

Om man tar apelsinjuice med mycket fruktkött i så märks det inte så mycket.
rolleyes.gif

laugh.gif
stina
CITAT (Castea @ 11-09-2006, 14:47)
CITAT (stina @ 11-09-2006, 13:18)
CITAT (Castea @ 11-09-2006, 13:12)
Mjölk & apelsinjuice. Fifty-fifty. Bryr mig inte att det grynar sig.

Ischanemej - grynar sig! ohmy.gif

Om man tar apelsinjuice med mycket fruktkött i så märks det inte så mycket.
rolleyes.gif

laugh.gif

Ett grynflock i munnen och jag skulle.... Ja, ska inte gå in på vad som skulle hända! ohmy.gif
netaave
Vet någon vad "Blöta" är?
Min kompis pratade om det, nåt med tunnbröd som hon bryter i en kopp med smör och nåt mer. Rödlök hade hon också tror jag.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon