Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Kan man frysa PET-flaskor?
          Magdis
          Inlägg 19-09-2006, 17:51
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 694
          Medlem sedan:
          05-07-2004
          Medlem nr: 4 012



          Jag håller på att göra äppeldricka av hela min äppelskörd och häller upp på tomma PET-flaskor. Kan man frysa in dem? Jag har inte fyllt ända upp. Eftersom jag tycker vitsen med att göra egen saft och sylt är att slippa ha så mycket socker och konserveringsmedel tycker jag att det är smidigt att frysa in. Flaskorna borde väl inte spricka, eller? unsure.gif
           
          Citera
          Eva i Skåne
          Inlägg 19-09-2006, 18:16
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 24 744
          Medlem sedan:
          03-11-2002
          Medlem nr: 110



          Jag har frusit vatten, som kylklampar, i petflaskor, och jag har aldrig varit med om att de spruckit, bara det finns utrymme kvar för utvidgning när det fryser. För säkerhets skull hade jag stoppat flaskorna i var sin plastkasse till de är helt frusna, så riskerar du inte att få frysen full med kladdig saft.
          Det går även bra att frysa in i tomma utsköljda mjölkpaket om man har möjlighet att ställa dem upp i frysen.
           
          Citera
          Magdis
          Inlägg 19-09-2006, 18:26
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 694
          Medlem sedan:
          05-07-2004
          Medlem nr: 4 012



          Tack för svaret! Jag ska slå in dem i plast för säkerhets skull. Mumsigt blev det....vacker orangerosa färg eftersom det var röda äpplen. smile.gif
           
          Citera
          scorpan
          Inlägg 19-09-2006, 19:59
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 310
          Medlem sedan:
          12-08-2006
          Medlem nr: 8 387



          CITAT (Norrbottens-Magdis @ 19-09-2006, 18:51)
          Jag håller på att göra äppeldricka av hela min äppelskörd och häller upp på tomma PET-flaskor. Kan man frysa in dem? Jag har inte fyllt ända upp. Eftersom jag tycker vitsen med att göra egen saft och sylt är att slippa ha så mycket socker och konserveringsmedel tycker jag att det är smidigt att frysa in. Flaskorna borde väl inte spricka, eller? unsure.gif

          Hej!
          Det går alldeles utmärkt att frysa saft i petflaskor.....jag använder själv plastflaskor som det redan varit saft i...men jag fyller ända upp men sätter inte på locket förrän saften kallnat.


          --------------------
          Kram Scorpan
           
          Citera
          irene2
          Inlägg 19-09-2006, 20:18
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 16
          Medlem sedan:
          12-09-2006
          Medlem nr: 8 581



          Ett tips när man gör saft som skall blandas med vatten är att frysa in i glasslådor. När man skall göra en tillbringare saft kan man med exempelvis glasskopa ta upp så mycket man behöver, då håller koncentratet längre i frysen.
           
          Citera
          ingrid fuxwall
          Inlägg 19-09-2006, 20:37
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 4 792
          Medlem sedan:
          29-05-2005
          Medlem nr: 5 891



          En annan sak man kan göra är att fylla saften i istärningspåsar och sedan bara ta fram så många som behövs till varje glas.
          Nu är ju inte detta något man kan göra med all saft men så gjorde jag med den rårörda svartavinbärs saften som jag avser att använda vid förkylning, min och barnbarnens.

          ingrid
           
          Citera
          scorpan
          Inlägg 19-09-2006, 21:16
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 310
          Medlem sedan:
          12-08-2006
          Medlem nr: 8 387



          CITAT (ingrid fuxwall @ 19-09-2006, 21:37)
          En annan sak man kan göra är att fylla saften i istärningspåsar och sedan bara ta fram så många som behövs till varje glas.
          Nu är ju inte detta något man kan göra med all saft men så gjorde jag med den rårörda svartavinbärs saften som jag avser att använda vid förkylning, min och barnbarnens.

          ingrid

          Låter smart. ska testa på min röda vinbärssaft wink.gif
          Har du receptet på den rårörda svartavinbärs saften ?....klart du har receptet laugh.gif menade om man kunde få det wub.gif


          --------------------
          Kram Scorpan
           
          Citera
          Magdis
          Inlägg 19-09-2006, 21:19
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 8 694
          Medlem sedan:
          05-07-2004
          Medlem nr: 4 012



          Jag kommer att ha mina vinbär nedfrysta som de är och ta fram och koka en flaska i taget.
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 20-09-2006, 05:21
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (Norrbottens-Magdis @ 19-09-2006, 22:19)
          Jag kommer att ha mina vinbär nedfrysta som de är och ta fram och koka en flaska i taget.

          Många gör så, och det skapar minst 10 ggr så mycket jobb!

          Det finns tillfällen när det kan vara bra att göra mindre satser t ex om man gör rårörd saft eller sylt som ändå inte håller sig. Men annars är det alltid mycket enklare att inte fylla upp frysen utan koka stora satser på en gång. I många recept står det att sylt skall kokas i mindre satser för att den annars inte stelnar, men den kanske inte stelnar lika fort men tillsist brukar den alltid göra det ändå.
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 20-09-2006, 09:50
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Jag fryser alltid flytande saker i plastflaskor.


          --------------------


           
          Citera
          ingrid fuxwall
          Inlägg 20-09-2006, 22:29
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 4 792
          Medlem sedan:
          29-05-2005
          Medlem nr: 5 891



          CITAT (scorpan @ 19-09-2006, 23:16)
          CITAT (ingrid fuxwall @ 19-09-2006, 21:37)
          En annan sak man kan göra är att fylla saften i istärningspåsar och sedan bara ta fram så många som behövs till varje glas.
          Nu är ju inte detta något man kan göra med all saft men så gjorde jag med den rårörda svartavinbärs saften som jag avser att använda vid förkylning, min och barnbarnens.

          ingrid

          Låter smart. ska testa på min röda vinbärssaft wink.gif
          Har du receptet på den rårörda svartavinbärs saften ?....klart du har receptet laugh.gif menade om man kunde få det wub.gif

          Ska leta reda på det och lägga in det i morgon.

          ingrid
           
          Citera
          scorpan
          Inlägg 20-09-2006, 22:33
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 310
          Medlem sedan:
          12-08-2006
          Medlem nr: 8 387



          När jag kokar saft så kokar jag först själva grundsaften (råsaft heter det va? )
          Jag häller råsaften i halvliters saft flaskor och fryser in.
          När jag sedan behöver en ny saftflaska så kokar jag upp råsaften och tillsätter det socker som ska vara. Häller det i ren flaska.
          Sen får den färdiga saften stå i kylskåpet.
          Det går så fort att göra på det viset och jag tycker inte det är mer jobb.
          Kanske något.....men slipper socker i frysen, socker fryser inte lika hårt sägs det)

          detta var bara hur jag gör biggrin.gif


          --------------------
          Kram Scorpan
           
          Citera
          Jimbo79
          Inlägg 02-07-2007, 21:59
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 87
          Medlem sedan:
          14-03-2007
          Medlem nr: 9 346



          CITAT (ingrid fuxwall @ 20-09-2006, 23:29) *
          Ska leta reda på det och lägga in det i morgon.

          ingrid


          Nu du Ingrid... nu hittade jag den här gamla tråden och är också väldigt intresserad av ditt recept på svartvinbärssaft.

          Har du det kvar tror du?

          Mvh, Jimmy
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 08:14
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon