Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Kanelbullar-receptet jag lovade, i samband med min bullmagetråd :D
          scorpan
          Inlägg 03-10-2006, 17:58
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 310
          Medlem sedan:
          12-08-2006
          Medlem nr: 8 387



          Scorpans kanelbullar.

          Bulldeg:

          150 gram margarin.
          5 dl mjölk.
          50 gram jäst.
          ½ tsk salt.
          1 dl socker.
          1½ tsk kardemumma,stött.
          14-15 dl vetemjöl.

          Fyllning:

          Margarin (rumsvarmt)
          socker
          Kanel.

          Smält margarinet.
          Smula sönder jästen i bunken och fördela saltet över jästen.
          När margarinet är smält häll i mjölken och värm till lite varmare än 37grader.
          Rör om lite då och då i jästen så den "smälter" av saltet.
          När den gjort det häll över mjölkblandningen och rör om försiktigt.
          Häll i socker och kardemumma, sist mjölet.

          Arbeta ihop degen, (jag gör det grövsta i bunken sen det värsta på bordet)
          Jäs degen i 30 min under bakduk.(dragfritt,ganska varmt...)
          Tag upp degen, knåda den Inte! dela den i 2 eller 4 delar....
          Jag delar i 2 delar och kavlar ut hela över nästan hela bordet.
          (jag gör mina ganska så tunna)
          När degen är utkavlad tar jag margarinet i en skål och "mjukar upp" det med en gaffel.
          Sedan tar jag bara en slickepott och breder ut margarinet över degen på med socker och Kanel.
          Rullar ihop och skär i bitar och stoppar i pappersformar.
          Låt jäsa under bakduk igen men i ca 45 minuter. (30 min enligt kokbok,men jag anser mina behöver 45!)

          När de jäst färdigt penslar jag med ägg och sätter över Ootroligt mycket pärlsocker!
          Har man någon i familjen som är allergisk mot ägg pensla bara med vatten innan pärlsockret
          sätts på eller sätt inte på något alls wink.gif(har även en diabetiker i familjen wink.gif )

          Grädda mitt i ugnen 5-8 minuter i 225 grader.
          Låt svalna under bakduk.
          Går utmärkt att frysa.
          Enligt kokboken ska det bli 48bullar,men när jag gör så blir det 60 ca....relativt stora.

          Lycka till.


          --------------------
          Kram Scorpan
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 04-08-2025, 05:08
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon