Medlem
Antal inlägg: 3 471
Medlem sedan: 23-09-2005
Medlem nr: 6 573
CITAT (stina @ 15-10-2006, 17:10)
Ganska mitt i blir bra. Och jag glömde skriva att när rotsakerna kokat klart häller man dom i ett durkslag och låter dom ånga av ordentligt innan dom åker över i formen!
Jag mumsar ofta såna rotsaker, men jag förväller dom inte alls, bara pommesfrittar dom ( roligare form tycker jag) blandar dom och kör dom i ugnen på 200 grader. Skippa potatisen om du vill ha läögre GI-värde, satsa på palsternacka, kålrot och morot. Vill du festa till det, går det kanon även med rödbetsstänger, glöm bara inte att ta en separat skärbräda;) Jättegott och man får den goda mättnadskänslan istället för den man får efter att ha klämt pommes frites...
Vi sprayar lite olja över rotisarna, har en sprayflaska=)
Medlem
Antal inlägg: 8 016
Medlem sedan: 12-04-2004
Medlem nr: 3 244
Förväller aldrig heller kör dom som dom är, ringlar över olja före och kryddar m salt o peppar. Gott är också att lägga fläskben på ett galler över rotsaksplåten, man kan pensla dom m samma ingredienser som till revbensspjäll eller bara med smält smör m lite soja o peppar o salt i