FISKGRYTA MED GRÖNT
500 gr potatis
1 gul lök
2 morötter
3 dl vatten + 1 fiskbuljongtärning
300 gr fryst broccoli
1 msk olja
1 dl creme fraiche
1 tsk salt
1 tsk citronpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
400 gr torskfilé ev. fryst
Skala och skiva potatis, lök och morötter. Tina broccoli och fisk.
Fräs löken i oljan i en gryta. Häll på buljong och lägg i morötter och potatis. Koka 10 min under lock. Rör i creme fraiche och krydda med salt, citronpeppar och vitlök. Lägg i broccolin och koka ytterligare ca 5 min. Skär torskfilén i bitar och lägg ner i grytan. Låt småkoka några min till fisken är klar. Servera med gott bröd.
Jag brukar byta ut fraichen mot 10 % turkisk youghurt som ju inte är så fet som fraichen och går utmärkt att koka.
--------------------
|