Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Älgrecept efterlyses
          Reserv
          Inlägg 30-11-2006, 20:54
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 6 877
          Medlem sedan:
          21-04-2005
          Medlem nr: 5 537



          Har en hel älg i frysen.....styckad rolleyes.gif Men jag vet inte va´jag ska göra med den, älgragu kan man juh inte göra av ett par hundra kilo kött, då lessnar man snart, kom gärna med just era favoritrecept så jag blir av med älgen. rolleyes.gif wub.gif
           
          Citera
          evelina
          Inlägg 30-11-2006, 21:17
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          Här får du en länk av mig som jag gillar.

          Riktigt MUMSIGT

          Länk laugh.gif


          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera
          Magdis
          Inlägg 30-11-2006, 21:18
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 694
          Medlem sedan:
          05-07-2004
          Medlem nr: 4 012



          Tjälknöl av älg är fenomenalt gott! smile.gif
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 30-11-2006, 22:02
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Tjälknul i rödvin


          1 - 2 kg fryst kött
          7,5 dl vatten
          2,5 dl rödvin
          1/2-1 dl salt
          1 msk torkad körvel
          1 msk torkad timjan
          1 msk torkad rosmarin
          1/2 msk grovmald svartpeppar
          3 vitlöksklyftor, lätt skårade
          1 gul lök, i klyftor

          Sätt ugnen på 75 gr
          Lägg i köttet i långpanna på galler i ca 12 tim till innetempen är ca 70 gr

          Koka upp vatten och rödvin, ta av kastrullen från värmen och lös saltet däri
          Tillsätt kryddor och lök och låt lagen svalna något
          Lägg köttet i en stekpåse och häll över lagen.
          Låt det ligga minst 5 timmar men gärna över natten.

          Älgköttbullar

          600 gr finmald älgfärs
          200 gr fläskfärs
          2 hackade lökar
          3 skivor vitt bröd
          3 dl grädde eller mjölk
          salt, peppar, socker och några droppar soya

          Stek löken mjuk och låt den svalna.
          Kantskär brödet, låt det svälla i grädden minst 10 min
          tillsätt löken i bröd-gräddblandningen och mixa detta
          blanda färserna noga och rör ner detta
          Smaka av med kryddor, socker och soya.
          Låt färsen vila 10 min.
          stek i smör och olja


          --------------------


           
          Citera
          Sommartorparn
          Inlägg 30-11-2006, 23:26
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 2 045
          Medlem sedan:
          24-06-2004
          Medlem nr: 3 927



          Här är ett recept:
          Älg med choklad
          biggrin.gif


          --------------------
          Hellre planering än plantering
           
          Citera
          Gåsis
          Inlägg 01-12-2006, 08:50
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 2 524
          Medlem sedan:
          22-02-2005
          Medlem nr: 5 050



          Här kommer en riktig favorit hos mig.

          Pepparkaksälg

          2,0 kg stek
          1,5 tsk salt
          2 vitlöksklyftor
          2 msk margarin
          vatten
          1 tsk svartpeppar
          1 tsk riven muskot
          1 tsk kanel
          3/4 krm kryddnejlika malen
          3 dl grädde
          3 dl gräddfil
          2 msk mjöl
          1 msk smör

          *Bryn köttet och vispa ur pannan, sila upp 1 dl steksky.
          *Blanda kryddorna i en skål.
          *Späcka köttet med vitlök, gnid in dom blandade kryddorna.
          *Blanda grädde, gräddfil och sky. Låt steken puttra i detta ca 1,5 h. Ta
          tempen på steken, den är klar vid 75-77 grader.
          *Ta upp steken och svep den i folie.
          *Arbeta samman smör och mjöl till en liten boll, som vispas ner i steksåsen, den steken puttrat i.
          *Koka ca 5 minuter.
          *Smaka av, tillsätt mer kryddblandning om så behövs.


          Om köttet är fryst ska det tina minst tre timmar före tillagning.

          Jättegott wub.gif

          /Åsa
           
          Citera
          Bitta98
          Inlägg 01-12-2006, 17:46
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 231
          Medlem sedan:
          19-02-2005
          Medlem nr: 5 036



          Tillaga älgen som nötkött, dvs biff, kalops, stek osv. Om man utesluter enbär när man tillagar älgen och kryddar som nötkött så smakar det inte vilt. Här äter vi bara älgkött och jag lagar till det som nötkött. Kan tillägga att personer som sagt att de inte tycker om älgkött har inte ens märkt att de fått älg till middag. tongue.gif
           
          Citera
          Blomstertanten
          Inlägg 02-12-2006, 16:49
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 5 380
          Medlem sedan:
          03-08-2003
          Medlem nr: 2 004



          Handlar det bara om att bli av med älgen så hjälper jag så gärna till tongue.gif


          --------------------
          Glanshammar Närke Zon 3

          Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov

          Vår vision är självklar och enkel, och samtidigt helt omvälvande. Den är allas lika värde och allas frihet. Vi kan inte drömma om, inte arbeta för, något mindre. Därför är vi socialister och feminister.


           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 07:36
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon