Julbord hos Uno 2006
Maträtt/tillbehör Apelsin. äpplen Brunkål Bröd vitt Bröd vört Glögg Janssons frestelse Julgodis Julmust
Julsallad: Ingredienser (6 portioner) 200 g rödkål 1 apelsin 2 röda äpplen 1 påse sallad, gärna rucolasallad eller mâche 1 tsk flingsalt 1 tsk finhackad rosmarin 1 msk olivolja 50 g valnötter 200 g fetaost kärnor från ett granatäpple
Så här gör du
1. Skiva rödkålen tunt. Skala apelsinen och skär den i bitar. Kärna ur äpplena och skär dem i skivor eller i klyftor. Ansa och skölj salladen. Blanda rödkålen, apelsin- och äppelbitarna med salladsbladen. 2. Stöt samman saltet och rosmarinen och vänd ner i salladen. Tillsätt oljan och vänd runt. 3. Grovhacka valnötterna och smula sönder fetaosten. Vänd ner detta i salladen. 4. Dela granatäpplet och gröp ur kärnorna med en sked mellan hinnorna, strö över och servera.
Julöl
Köttbullar stekta: Om man köper färdiga köttbullar kan man när man steker dom ha i lite kryddnejlika, kryddpeppar och ingefära i smöret i stekpannan, då ska köttbullarna få en lite "juligare" smak. Kan säkert användas på egna också!
Lax gravad med laxsås: Blanda lika delar vispad grädde och gravlaxsås, så får du en god, mild och krämig sås till laxen i jul. Lax rökt Mimosasallad Nötter 3 olika sorter Ost lagrad Cheddar Ost mild Potatis kokt små Prinskorv Revbensspjäll tjocka ugnsstekta Ris a´la Malta samt såser Rullsylta Rödbetssallad Senap 2 sorters Sillinläggningar 3 olika Skinka Smör Sockerdricka Tomat, Gurka Ägg kokta Delade ägg fyllda med gulan, majonäs och kaviar, dekorerade med räkor. Äpplemos till skinkan Ättiksgurka
--------------------
unozon1-2
|