Julbord hos Uno 2006
Maträtt/tillbehör
Apelsin. äpplen
Brunkål
Bröd vitt
Bröd vört
Glögg
Janssons frestelse
Julgodis
Julmust
Julsallad:
Ingredienser (6 portioner)
200 g rödkål
1 apelsin
2 röda äpplen
1 påse sallad, gärna rucolasallad eller mâche
1 tsk flingsalt
1 tsk finhackad rosmarin
1 msk olivolja
50 g valnötter
200 g fetaost
kärnor från ett granatäpple
Så här gör du
1. Skiva rödkålen tunt. Skala apelsinen och skär den i bitar. Kärna ur äpplena och skär dem i skivor eller i klyftor. Ansa och skölj salladen. Blanda rödkålen, apelsin- och äppelbitarna med salladsbladen.
2. Stöt samman saltet och rosmarinen och vänd ner i salladen. Tillsätt oljan och vänd runt.
3. Grovhacka valnötterna och smula sönder fetaosten. Vänd ner detta i salladen.
4. Dela granatäpplet och gröp ur kärnorna med en sked mellan hinnorna, strö över och servera.
Julöl
Köttbullar stekta:
Om man köper färdiga köttbullar kan man när man steker dom ha i lite kryddnejlika, kryddpeppar och ingefära i smöret i stekpannan, då ska köttbullarna få en lite "juligare" smak.
Kan säkert användas på egna också!
Lax gravad med laxsås:
Blanda lika delar vispad grädde och gravlaxsås, så får du en god, mild och krämig sås till laxen i jul.
Lax rökt
Mimosasallad
Nötter 3 olika sorter
Ost lagrad Cheddar
Ost mild
Potatis kokt små
Prinskorv
Revbensspjäll tjocka
ugnsstekta
Ris a´la Malta samt såser
Rullsylta
Rödbetssallad
Senap 2 sorters
Sillinläggningar 3 olika
Skinka
Smör
Sockerdricka
Tomat, Gurka
Ägg kokta
Delade ägg fyllda med gulan, majonäs och kaviar, dekorerade med räkor.
Äpplemos till skinkan
Ättiksgurka