Jag tjuv-hänge-med på Ellas inlägg här nedan men fick inget svar så jag kanske var fräck, eller så är jag bara för otålig
Startar om det som egen tråd i alla fall:
Har kommit till insikt om att jag nog måste skaffa en kökskompost till lägenheten men då jag är helt novis på området har jag åtskilliga funderingar:
- Var får man tag i maskar?
- Kan man ha komposten i köksskåpet eller är det bättre ute på altanen?
- Vid vilka temperaturer trivs maskarna (hur gör man på vintern om man har komposten på altanen?)
- Hur stor behöver komposten vara för att det skall bli problemfritt? Har tänkt mig 3 lager backar, lådor eller vad det nu blir, men helst inte för brett/djupt.
- Hur lång tid tar det innan de har förvandlat en låda gucka till användbar jord?
- Skall det vara lufttätt eller behvöer de små liven lite syre för att trivas?
- Har förstått att flugor kan bli ett problem, vad skall man tänka på för att undvika dem?
- Har ni några tips på bra siter på nätet om just kökskompost?
Hoppas att ni vill dela med er av era erfarenheter!
/Katti
Odlar i kall zon 3.