Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Frågor, om struvor och maränger
          netaave
          Inlägg 18-12-2006, 18:39
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Har ett struvjärn jag knappt använt, verkar iofs inte så avancerat att göra men en sak undrar jag över.
          Det står att man ska värma järnet mellan varje dopp i smeten. Då undrar jag ska det vara fett eller torrt? Ska jag värma det i eller ovanför det 180-gradiga cocosfettet? (Gör dom i fritösen så jag inte riskerar överhettning) Känns som smeten skulle fastna sämre om järnet är fett, men å andra sidan kanske det måste vara det för att dom ska lossna.

          Sen maränger, jag brukar sällan lyckas till 100% med dom, vilket är bäst, grädda i svag ugnsvärme länge (150 gr i 1 1/2 timme) eller stoppa in plåten på 225 gr, stänga av och låta plåten stå inne över natten? Dom borde väl bli torra och sprödare vid det senare alternativet, eller?
          Hur gör ni?


          --------------------


           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 06:59
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon