Det här blev jag bjuden på hos goda vänner och det var så gott.
1,2 kg laxfilé 8 msk mild gorgonzola eller annan krämig ost 2 msk smält Smör 3 tsk salt
Sås: 2 dl torr sherry eller vitt matlagningsvin 1 grönsaksbuljongtärning 4 dl Crème Fraiche 1 ½ dl finhackad dill salt svartpeppar
Så här gör du: Skär laxen i 8 portionsbitar. Lägg bitarna med skinnsidan ner mot skärbrädan. Skär ett snitt ovanifrån, men inte för djupt, i varje laxbit. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Fördela osten i snitten. Pensla med smör och salta laxen. Tillaga i ugn vid 200ºC, 8-10 min. Koka vinet med buljongtärningen tills hälften återstår. Rör ner Crème Fraiche och koka ihop såsen något, 5-10 min. Lägg i dillen. Smaksätt med salt och peppar. Servera med kokt, pressad potatis samt smörfräst bladspenat eller sparris och gröna ärter.
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------
Mvh Evelina Odlar numera i zon 4 Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
|