Full version: Lax
evelina
Det här blev jag bjuden på hos goda vänner och det var så gott.


1,2 kg laxfilé
8 msk mild gorgonzola eller annan krämig ost
2 msk smält Smör
3 tsk salt



Sås:
2 dl torr sherry eller vitt matlagningsvin
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl Crème Fraiche
1 ½ dl finhackad dill
salt
svartpeppar



Så här gör du:
Skär laxen i 8 portionsbitar. Lägg bitarna med skinnsidan ner mot skärbrädan. Skär ett snitt ovanifrån, men inte för djupt, i varje laxbit. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Fördela osten i snitten. Pensla med smör och salta laxen. Tillaga i ugn vid 200ºC, 8-10 min. Koka vinet med buljongtärningen tills hälften återstår. Rör ner Crème Fraiche och koka ihop såsen något, 5-10 min. Lägg i dillen. Smaksätt med salt och peppar. Servera med kokt, pressad potatis samt smörfräst bladspenat eller sparris och gröna ärter.


--------------------------------------------------------------------------------
Boxer
Mmmmmmm! Det låter som en höjdare smile.gif Måste provas!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon