ört- och vitlökskotlett (2 pers)
2 st fläskkotlett (fettet bortskuret) 1 paprika 1- 2 röda lökar 2 tomater 0,75 msk olivolja vitlökssalt peppar örtkrydda 150 g pastaskruvar basilika, färsk
Sätt ugnen på 200 grader. Skär grönsakerna i stora bitar. Strö över vitlökssalt, peppar, örtkryddor och lite olivolja, allt efter tycke & smak. Baka i ugn i cirka en halvtimme.
Koka pastaskruvarna och stek kotletterna så att de blir genomstekta, krydda med valfria kryddor. Servera kotletterna med pasta och ugnsbakta grönsaker med färsk basilika.
*** Kotlett med grillad tomat (2 pers)
2 benfria kotletter (utan fettranden) 1 st vitlöksklyftaor 0,25 dl olivolja salt och svartpeppar 1 tsk salt 2 tomater 100 g grön sparris citronsaft persilja, finhackad
Blanda lite olivolja med pressad vitlök till en enkel marinad som kotletterna får vila i i minst 30 minuter, gärna kallt. Skär tomaterna i klyftor och tag ut kärnorna. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 1 minut. Spola dem kalla och dela dem på mitten (inte på längs utan tvärs över).
Rör ihop olivolja, citronsaft, persilja, salt och peppar efter smak till en dressing. Stek eller grilla kotletterna 4-5 minuter på varje sida, krydda efter behag.
Smält lite smör i en stekpanna och fräs på tomaterna tillsammans med sparrisen hastigt innan servering. Tillsätt dressingen och smaka av med salt och peppar.
Serveras med ris, kokt potatis eller bulgur (vad man nu tycker om). Jag föredrar wok-grönsaker, särskilt de som heter chinese eftersom de har godast grönsaker i.
***
Pastasallad (2 pers)
300 g pasta en halv gurka 1 röd paprika purjolök 1 korg cocktailtomater 8 msk keso med löksmak 1 msk olivolja örtkryddor, torkade salt och peppar
Inte kotlettrecept egentligen, men man kan servera kotlett till och det blir jättegott!
Först kokar man pastan. Sen skär man gurka, tomat och paprika i bitar. Finstrimla purjolöken (spara några långa stimlor till garnering). Blanda pastan (varm eller kall är valfritt) med grönsakerna och klicka på lite keso på varje portion. Tillsätt lite olivolja och örtkryddor. Garnera med purjolök.
Kall pasta är perfekt när det är varmt och man inte vill äta så mycket varm mat.
***
Fyll gärna på med fler fina recept!
--------------------
"Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
|