Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Gott och lätt, på mer än ett sätt
          LadyG
          Inlägg 12-02-2007, 13:43
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          ört- och vitlökskotlett (2 pers)

          2 st fläskkotlett (fettet bortskuret)
          1 paprika
          1- 2 röda lökar
          2 tomater
          0,75 msk olivolja
          vitlökssalt
          peppar
          örtkrydda
          150 g pastaskruvar
          basilika, färsk

          Sätt ugnen på 200 grader. Skär grönsakerna i stora bitar. Strö över vitlökssalt, peppar, örtkryddor och lite olivolja, allt efter tycke & smak. Baka i ugn i cirka en halvtimme.

          Koka pastaskruvarna och stek kotletterna så att de blir genomstekta, krydda med valfria kryddor. Servera kotletterna med pasta och ugnsbakta grönsaker med färsk basilika.

          ***
          Kotlett med grillad tomat (2 pers)

          2 benfria kotletter (utan fettranden)
          1 st vitlöksklyftaor
          0,25 dl olivolja
          salt och svartpeppar
          1 tsk salt
          2 tomater
          100 g grön sparris
          citronsaft
          persilja, finhackad

          Blanda lite olivolja med pressad vitlök till en enkel marinad som kotletterna får vila i i minst 30 minuter, gärna kallt. Skär tomaterna i klyftor och tag ut kärnorna. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 1 minut. Spola dem kalla och dela dem på mitten (inte på längs utan tvärs över).

          Rör ihop olivolja, citronsaft, persilja, salt och peppar efter smak till en dressing. Stek eller grilla kotletterna 4-5 minuter på varje sida, krydda efter behag.

          Smält lite smör i en stekpanna och fräs på tomaterna tillsammans med sparrisen hastigt innan servering. Tillsätt dressingen och smaka av med salt och peppar.

          Serveras med ris, kokt potatis eller bulgur (vad man nu tycker om). Jag föredrar wok-grönsaker, särskilt de som heter chinese eftersom de har godast grönsaker i.

          ***

          Pastasallad (2 pers)

          300 g pasta
          en halv gurka
          1 röd paprika
          purjolök
          1 korg cocktailtomater
          8 msk keso med löksmak
          1 msk olivolja
          örtkryddor, torkade
          salt och peppar

          Inte kotlettrecept egentligen, men man kan servera kotlett till och det blir jättegott!

          Först kokar man pastan. Sen skär man gurka, tomat och paprika i bitar. Finstrimla purjolöken (spara några långa stimlor till garnering). Blanda pastan (varm eller kall är valfritt) med grönsakerna och klicka på lite keso på varje portion. Tillsätt lite olivolja och örtkryddor. Garnera med purjolök.

          Kall pasta är perfekt när det är varmt och man inte vill äta så mycket varm mat.

          ***

          Fyll gärna på med fler fina recept!


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 8)
          stina
          Inlägg 14-02-2007, 08:41
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 6 103
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 26



          Tack för tipsen LadyG! Låter smarrigt! rolleyes.gif
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 14-02-2007, 10:53
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Marinerade kotletter är underbart, man kan variera marinaden in absurdum så att man inte tröttnar. wub.gif


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 03-03-2007, 11:43
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Annorlunda brunsås
          2 personer

          250g Creme fraiche mini
          1 tärning buljong
          ½-1 dl japansk soja
          ½-1 dl minimjölk
          Salt & peppar

          Soja och mjölk tillsätts efter smak. Blanda alla ingridienserna i en tjockbottnad kastrull och koka upp. Klart att serveras direkt.

          Såsen blir ganska koncentrerad, men det ska den vara till t ex stekt kött.


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          aanderss
          Inlägg 03-03-2007, 15:03
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 29 979
          Medlem sedan:
          23-01-2007
          Medlem nr: 8 994



          CITAT (LadyG @ 12-02-2007, 13:43) *
          ört- och vitlökskotlett (2 pers)

          2 st fläskkotlett (fettet bortskuret)
          1 paprika
          1- 2 röda lökar
          2 tomater
          0,75 msk olivolja
          vitlökssalt
          peppar
          örtkrydda
          150 g pastaskruvar
          basilika, färsk

          Sätt ugnen på 200 grader. Skär grönsakerna i stora bitar. Strö över vitlökssalt, peppar, örtkryddor och lite olivolja, allt efter tycke & smak. Baka i ugn i cirka en halvtimme.

          Koka pastaskruvarna och stek kotletterna så att de blir genomstekta, krydda med valfria kryddor. Servera kotletterna med pasta och ugnsbakta grönsaker med färsk basilika.

          ***
          Kotlett med grillad tomat (2 pers)

          2 benfria kotletter (utan fettranden)
          1 st vitlöksklyftaor
          0,25 dl olivolja
          salt och svartpeppar
          1 tsk salt
          2 tomater
          100 g grön sparris
          citronsaft
          persilja, finhackad

          Blanda lite olivolja med pressad vitlök till en enkel marinad som kotletterna får vila i i minst 30 minuter, gärna kallt. Skär tomaterna i klyftor och tag ut kärnorna. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 1 minut. Spola dem kalla och dela dem på mitten (inte på längs utan tvärs över).

          Rör ihop olivolja, citronsaft, persilja, salt och peppar efter smak till en dressing. Stek eller grilla kotletterna 4-5 minuter på varje sida, krydda efter behag.

          Smält lite smör i en stekpanna och fräs på tomaterna tillsammans med sparrisen hastigt innan servering. Tillsätt dressingen och smaka av med salt och peppar.

          Serveras med ris, kokt potatis eller bulgur (vad man nu tycker om). Jag föredrar wok-grönsaker, särskilt de som heter chinese eftersom de har godast grönsaker i.

          ***

          Pastasallad (2 pers)

          300 g pasta
          en halv gurka
          1 röd paprika
          purjolök
          1 korg cocktailtomater
          8 msk keso med löksmak
          1 msk olivolja
          örtkryddor, torkade
          salt och peppar

          Inte kotlettrecept egentligen, men man kan servera kotlett till och det blir jättegott!

          Först kokar man pastan. Sen skär man gurka, tomat och paprika i bitar. Finstrimla purjolöken (spara några långa stimlor till garnering). Blanda pastan (varm eller kall är valfritt) med grönsakerna och klicka på lite keso på varje portion. Tillsätt lite olivolja och örtkryddor. Garnera med purjolök.

          Kall pasta är perfekt när det är varmt och man inte vill äta så mycket varm mat.

          ***

          Fyll gärna på med fler fina recept!



          låter gott!
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 14-03-2007, 12:07
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Citronlax med råris och en kall sås
          2pers

          2 laxfiléer a 125g st
          250g lättcreme fraiche 15%
          1 påse Knorr Lemon & Dill sauce
          2 portioner råris (se förpackningen)
          citron
          citronpeppar
          svartpeppar
          steksmör eller olja

          Blanda ihop ingridienserna till såsen och ställ den i kylen. Koka riset, laxen blir klar så snabbt att du kan steka den medan riset eftersväller. Krydda laxfiléerna med rikligt med citronpeppar på båda sidorna. Dra ett par varv med svartpepparkvarnen över filéerna också. Stek laxfiléerna på hög värme när smöret tystnat. Pressa över lite färsk citronsaft medan du steker, det räcker med några droppar per laxfilé. Servera laxfiléerna rykande heta med kall sås och ris. Gott grönt till är t ex finstrimlad vitkål, majs och kokta, kalla vita bönor. Innehåller ca 500 kcal per portion.


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          stina
          Inlägg 14-03-2007, 20:37
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 6 103
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 26



          Låter kanongott - tack för tipset LadyG!

          Borde funka med kokt potatis också (bor ihop med en potatisoman....)
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 14-03-2007, 21:54
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Potatis borde fungera fint i alla former, pressad som hel smile.gif

          Eller snajda till det och servera råstekt?


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 19-04-2007, 10:52
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Biffwok med asiatisk sås

          Ingredienser (4 port )

          500 g lövbiff
          1 purjolök
          1 stor röd paprika
          250 g broccolibuketter
          250 g äggnudlar
          2 msk japansk soja
          1 msk pressad limesaft
          1 1/2 tsk salt
          ca 2 krm cayennepeppar

          Asiatisk sås:
          1 grovriven morot
          2 tsk riven färsk ingefära
          1 msk flytande honung
          1/2 tsk rivet limeskal
          2 dl lätt crème fraiche
          1/2 tsk salt

          Skär lövbiffen i strimlor. Ansa purjolöken och skär den i strimlor. Kärna ur och strimla paprikan. Bryn lövbiffen i omgångar i smör i stekpannan 3-4 min. Lägg över i en gryta. Fräs grönsakerna i smör och lägg över i grytan. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Rör ner nudlar, soja, limesaft, salt och peppar i grytan. Skala och riv moroten grovt. Blanda morot, ingefära, honung, limeskal och lätt crème fraiche. Smaka av med salt. Servera lövbiffen med den asiatiska såsen.

          Jag tror jag hittade den på ICA eller Arla, hur som helst är den väldigt god.


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-08-2025, 22:43
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon