rabarber på frasig botten
3 frysta smördegsplattor 2 smala rabarberstjälkar 4 msk strösocker 2 msk vatten
en liten klutt marsipankräm ev. plus 1/2 tsk rivet citronskal
äggula till pensling
2 msk florsocker till garnering
Tina plattor ordentligt
200 grader på ugnen
Skala rabarber om det behövs, men det rosa röda är fint annars. ev dela på längden om det behövs. skär i 5 cm bitar. koka socker o vatten, släng i rabarber. sjud 1 minut. dra av från plattan. lägg på lock o låt stå ca 10 minuter- Dela varje smördegsplatta i två kvadrater. och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Rista streck så att det blir som en 1 cm bred ram. 1 msk marsankräm mitt på. sen 3-4 bitar rabarber. Pensla ramen med äggula. Grädda i ugnen 20 minuter.
Pudra med florsocker strax före servering.
Jag provade dem nyligen o det var gott. Hade tyvärr ingen citron hemma, skalet hade nog gjort det ännu godare med lite sting i.
|