Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Tomatkross
          e_sedell
          Inlägg 28-06-2003, 10:46
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 001
          Medlem sedan:
          01-02-2003
          Medlem nr: 662



          Jag har tagit reda på dåliga (för små, obefruktade) tomater från jobbet. Nu tänkte jag göra tomatkross av dem, det kan man ju tjäna lie på... Hur ska man göra? Är det bara att koka dem i lite vatten och salt?


          --------------------
          Erik, zon II
           
          Citera
          Nina H
          Inlägg 29-06-2003, 22:03
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 323
          Medlem sedan:
          29-03-2003
          Medlem nr: 1 008



          Doppa tomaterna i kokande vatten, gör ett snitt i skalet och dra av det. Mixa, eller hacka, mosa och frys in. Går bra i istärningslåda, lossa när det frusit och förvara i burk eller plastpåse. Krydda kan du göra sedan när du skall använda "krosset". Av gröna tomater kan du göra marmelad eller chutney. Har inget recept, men det hittar du säkert på nätet.
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 30-06-2003, 06:15
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Skivade tomater kan bredas ut på bakplåtspapper och torkas i ugnen (50 grader med lite öppen lucka, hellst varmluftsugn).
           
          Citera
          e_sedell
          Inlägg 02-07-2003, 18:11
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 2 001
          Medlem sedan:
          01-02-2003
          Medlem nr: 662



          Okej, varmlufts ungn har vi tyvärr inte. Tomaterna har inget eller väldigt litet kärnhus så då blir de väll inte så bra att torka. De är i övrigt inte större än körsbär. Jag tror jag testar tomat krosset. Det låter smidigt också...


          --------------------
          Erik, zon II
           
          Citera
          Susanna
          Inlägg 05-07-2003, 20:17
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 1 278
          Medlem sedan:
          13-05-2003
          Medlem nr: 1 399



          Jag torkade stora mängder tomater förra året och då skulle man ta bort kärnhuset eftersom det inte blir så bra när man torkar tomaten. Är ju mest frön och vätska. Hade inte heller någon varmluftsugn men det gick bra ändå, tog dock lite tid, drygt 6 timmar! De torkade tomaterna har jag förvarat i en glasburk i rumstemperatur och de går fortfarande att använda, drygt ett år efter att jag torkade dem! Använder dem i matlagning och som pålägg på macka. Jättegott!

          Mvh
          Susanna


          --------------------
          Susanna
          (med fritidshus i zon 1)
           
          Citera
          e_sedell
          Inlägg 06-07-2003, 13:11
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 2 001
          Medlem sedan:
          01-02-2003
          Medlem nr: 662



          okej, jag testar nog båda delarna. Vi använder inte så mycket torkade tomater, men det är nog inte svårt att hitta användningsområden...


          --------------------
          Erik, zon II
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 08:14
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon