Marängtårta med fruktfyllning 150grader ca 25-40min
6 äggvitor, 3dl strösocker, 3dl florsocker
fyllning 1: mosade bananer och vispad grädde, ev 2msk konc apelsinjuice fyllning 2: vispad grädde fyllning 3: lemoncurd blandad med vispgrädde
Vispa vitorna hårt, rör i sockret. Fördela till fyra runda bottnar, ca 22-25cm, på bakplåtspapper. Låt kallna innan papperet lossnas.
Lemoncurd: Skal och saft av 2 tvättade citroner 2dl socker 2 ägg 75g matfett
Vispa ägg och socker i en skål och tillsätt citron. Ställ skålen i kokande vattenbad och låt krämen sjuda under vispning tills den tjocknar. Tillsätt då smöret i klickar och vispa tills det smält. Låt svalna och förvaras i kyl. Det finns även färdig att köpa, men den är inte lika god
Dessa marängbottnar är egentligen till mammas marängtårta med chokladfyllning
Då tages 1dl marängsmet undan till chokladfyllningen och resten fördelas till tre bottnar.
Fyllning 1: 100g marg, 1dl marängsmet, 50g mörk blockchoklad, 2msk kakao Fyllning 2: 3dl vispgrädde
Rör margarinet mjukt, blanda i marängsmeten och sedan den smälta blockchokladen och kakaon. Lägg gärna ihop denna tårta dagen innan den ska serveras.
|