Marängtårta med fruktfyllning 150grader ca 25-40min

6 äggvitor, 3dl strösocker, 3dl florsocker

fyllning 1: mosade bananer och vispad grädde, ev 2msk konc apelsinjuice
fyllning 2: vispad grädde
fyllning 3: lemoncurd blandad med vispgrädde

Vispa vitorna hårt, rör i sockret.
Fördela till fyra runda bottnar, ca 22-25cm, på bakplåtspapper. Låt kallna innan papperet lossnas.



Lemoncurd:
Skal och saft av 2 tvättade citroner
2dl socker
2 ägg
75g matfett

Vispa ägg och socker i en skål och tillsätt citron. Ställ skålen i kokande vattenbad och låt krämen sjuda under vispning tills den tjocknar. Tillsätt då smöret i klickar och vispa tills det smält. Låt svalna och förvaras i kyl.
Det finns även färdig att köpa, men den är inte lika god





Dessa marängbottnar är egentligen till mammas marängtårta med chokladfyllning

Då tages 1dl marängsmet undan till chokladfyllningen och resten fördelas till tre bottnar.

Fyllning 1: 100g marg, 1dl marängsmet, 50g mörk blockchoklad, 2msk kakao
Fyllning 2: 3dl vispgrädde

Rör margarinet mjukt, blanda i marängsmeten och sedan den smälta blockchokladen och kakaon.
Lägg gärna ihop denna tårta dagen innan den ska serveras.