Botten : 150 gr Smör Knappt 4 dl Vetemjöl 1/4 tsk bakpulver ½ dl socker
Smält smöret och låt det svalna av. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i det smälta smöret. Arbeta ihop degen. Platta ut degen i en rund form ca 25 cm. Kläm också upp degen längs formens kant. Grädda mitt i ugnen 175 grader, ca 20-25 minuter Låt kallna helt . Hit kan man förbereda
Fyllning 3 dl Creme Fraise 1 rågad msk Vaniljsocker 1 dl Florsocker
Bred krämen över hela kakan
Lägg på Jordgubbar eller skivor av banan och Kiwi ( eller annan god frukt/ bär som ni föredrar) Värm 1½ dl vinbärsgele (till Banan och Kiwi tar man Aprikosmarmelad istället) och 1 msk vatten på svag värme i en kastrull, vispa slät. Häll glasyren över kakan när densvalnat lite.
Ät och Njut......
--------------------
”Saliga äro de som inte väntar sig något alls av livet, ty de skola icke bli besvikna.” citat från "farmor Levengood"
|