lena:-)
29-06-2007, 15:36
Botten :
150 gr Smör
Knappt 4 dl Vetemjöl
1/4 tsk bakpulver
½ dl socker
Smält smöret och låt det svalna av. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i det smälta smöret.
Arbeta ihop degen. Platta ut degen i en rund form ca 25 cm.
Kläm också upp degen längs formens kant.
Grädda mitt i ugnen
175 grader, ca 20-25 minuter
Låt kallna helt .
Hit kan man förbereda
Fyllning
3 dl Creme Fraise
1 rågad msk Vaniljsocker
1 dl Florsocker
Bred krämen över hela kakan
Lägg på Jordgubbar eller skivor av banan och Kiwi
( eller annan god frukt/ bär som ni föredrar)
Värm 1½ dl vinbärsgele (till Banan och Kiwi tar man Aprikosmarmelad istället)
och 1 msk vatten på svag värme i en kastrull, vispa slät.
Häll glasyren över kakan när densvalnat lite.
Ät och Njut......