Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Lasagne att imponera med, Godast gjord på egen skörd
          Dito Verde
          Inlägg 28-07-2007, 12:07
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 696
          Medlem sedan:
          20-07-2007
          Medlem nr: 11 610



          Denna vegetariska lasagne har jag gjort i flera år. Jag gör ofta en stor sats som blir lunchlådor. Den är mycket uppskattad som bjudmat. Gästerna blir särskilt imponerade när innehållet kommer från den egna trädgården. En gång var t om de krossade tomaterna egna. Då blev den bäst.
          Det är inte mitt recept, har glömt var det kommer i från. Något café någonstans har jag för mig.

          Till 6 pers:
          Sås:
          2 morötter
          2 zucchini
          2 gula lökar
          2 vitlöksklyftor
          ½ chilipeppar
          olja (jag brukar ta olivolja)
          1 burk krossade tomater
          1 dl vispgrädde
          2 tsk salt
          ½ tsk strösocker
          1 krm nymalen svartpeppar
          blad från ½ kruka basilika

          Fyllning:
          250 g fryst bladspenat (jag tar frysst, eller färsk beroende på årstid. Mangold går oxå bra.)
          200 g fetaost
          8-10 lasagneplattor
          150 g god riven ost att strö över

          Skala och skär morötterna i korta stavar och zucchinin i bitar. Skala lök och vitlök och hacka dem samt chilin och fräs dem mjuka i oljan. Till sätt morötter och zucchini och låt det mjuka till sig lite.
          Tillsätt tomatkross, grädde salt, socker och peppar. Låt puttra på svag värme i 10 min. (minst, gärna 20 min).Ta grytan från plattan och tillsätt strimlade basilikablad.

          Fördela 1/3 av såsen i en ugnsäker form. Strö över hälften av spenaten (urkramad om den varit fryst) och hälften av fetaosten i smulor. Täck med ett lager lasagneplattor. Varva ett nytt lager sås, spenat, fetaost och lasagneplattor.
          Avsluta med ett lager sås och riven ost.

          225 grader, ca 25 min.

          Servera med färsk blandad grönsallad (innehållande ruccola)

          Lycka till.


           
          Citera
          Elisabeth P
          Inlägg 28-07-2007, 12:19
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 593
          Medlem sedan:
          16-10-2005
          Medlem nr: 6 685



          MUMS!!!
          detta måste testas.
          Jag förstår att gästerna blir impade när allt är egen skörd, vilket jag tyvärr inte skulle kunna skryta med.


          --------------------
          Elisabeth / Lisa:)

          Boråstrakten zon 4-5
           
          Citera
          ystadhelen
          Inlägg 15-08-2007, 20:02
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 118
          Medlem sedan:
          16-09-2006
          Medlem nr: 8 597



          Jättegod lasagne!
          Vi var tre pers. och allt tog slut!
          Mvh: Helen
           
          Citera
          zissi
          Inlägg 17-08-2007, 12:55
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 3 077
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 640



          Jag blev osäker när jag skulle skriva matnotan nu. Är det vanliga torra plattor el. de färska? Ska bli helgmat tänkte jag. Låter jättegott.
          Mvh zissi


          --------------------
          Balkong- och frilandsodling i zon 3
           
          Citera
          ystadhelen
          Inlägg 17-08-2007, 21:16
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 118
          Medlem sedan:
          16-09-2006
          Medlem nr: 8 597



          Jag använde Barillas torkade lasagneplattor.
          Funkade finfint!
           
          Citera
          Castea
          Inlägg 18-08-2007, 07:48
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 2 458
          Medlem sedan:
          28-02-2005
          Medlem nr: 5 087



          w00t.gif Oj, vilket recept! Måste prövas snarast! Tack!
           
          Citera
          Clella
          Inlägg 20-08-2007, 16:05
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 15
          Medlem sedan:
          15-07-2007
          Medlem nr: 11 534



          Mums! Testade receptet i helgen och lasagnen var jättegod! Var dock lite väl generös med chilin - det blev HETT! w00t.gif
           
          Citera
          Dito Verde
          Inlägg 20-08-2007, 22:45
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 696
          Medlem sedan:
          20-07-2007
          Medlem nr: 11 610



          Kul att ni gillade receptet. Det är verkligen en favorit här hemma. Jag gör den ofta, och särskilt nu när zucchinin mognar.
          Jo, en halv liten chili räcker...det är lätt att göra den för stark. Ibland har jag tagit sådan där krossad tomat med färdig chilismak. Det är ok, men med riktiga råvaror blir det bäst.
          /p

          Redigerat av Dito Verde: 04-09-2009, 15:13
           
          Citera
          Siggan
          Inlägg 03-09-2007, 20:49
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 8
          Medlem sedan:
          02-07-2006
          Medlem nr: 8 106



          Hej, vilken Lasagne toppengod!!!, det kommer att bli en favorit, tack så mycket, roligt med något nytt.
          MVH Siggan
           
          Citera
          rosita
          Inlägg 25-09-2007, 14:46
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 2 781
          Medlem sedan:
          26-04-2005
          Medlem nr: 5 587



          Verkligen god lasagne! thanks.gif Den kommer vi garanterat att laga fler gånger!


          --------------------
          Rosita zon 1

          www.ankispassion.blogg.se

          www.dromtolkning.blogg.se
           
          Citera
          skogstroll
          Inlägg 04-09-2009, 15:27
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 8 486
          Medlem sedan:
          19-03-2007
          Medlem nr: 9 409



          det måste vara supergott, synd man inte odlar sin egen grädde smile.gif


          --------------------
          Zon 1
          Simrishamn
           
          Citera
          Nauti
          Inlägg 04-09-2009, 16:42
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 2 276
          Medlem sedan:
          06-06-2008
          Medlem nr: 16 626



          CITAT (skogstroll @ 04-09-2009, 16:27) *
          det måste vara supergott, synd man inte odlar sin egen grädde smile.gif
          Kanske får bli nästa års projekt? Odla sojabönor och göra sojagrädde av det tongue.gif


          --------------------
          Earthlings - En dokumentär om människans syn på djur och hur hon behandlar djur. Med användning av dolda kameror får man se hur djur behandlas i kött-, klädes-, husdjurs-, nöjes- och forskningsindustrin.
           
          Citera
          pimpim2
          Inlägg 04-09-2009, 17:38
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 136
          Medlem sedan:
          10-09-2007
          Medlem nr: 12 422



          Varför inte en ko? Den kan ju användas till mycket.
           
          Citera
          Skruttis
          Inlägg 05-09-2009, 06:28
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 1 659
          Medlem sedan:
          28-03-2008
          Medlem nr: 14 868



          Låter jättegott och ska definitivt provas. tummenupp.gif
          Vi har grönsaker i överflöd just nu så vegetariska recept passar väldigt bra.


          --------------------
          Zon 3
          Mina katter är inte bortskämda, jag är bara väldresserad!
           
          Citera
          zissi
          Inlägg 05-09-2009, 12:02
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 3 077
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 640



          Hur mycket väger en normalstor zucchini??



          --------------------
          Balkong- och frilandsodling i zon 3
           
          Citera
          zissi
          Inlägg 14-09-2009, 21:15
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 3 077
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 640



          CITAT (Dito Verde @ 28-07-2007, 13:07) *
          Denna vegetariska lasagne har jag gjort i flera år. Jag gör ofta en stor sats som blir lunchlådor. Den är mycket uppskattad som bjudmat. Gästerna blir särskilt imponerade när innehållet kommer från den egna trädgården. En gång var t om de krossade tomaterna egna. Då blev den bäst.
          Det är inte mitt recept, har glömt var det kommer i från. Något café någonstans har jag för mig.

          Till 6 pers:
          Sås:
          2 morötter
          2 zucchini
          2 gula lökar
          2 vitlöksklyftor
          ½ chilipeppar
          olja (jag brukar ta olivolja)
          1 burk krossade tomater
          1 dl vispgrädde
          2 tsk salt
          ½ tsk strösocker
          1 krm nymalen svartpeppar
          blad från ½ kruka basilika

          Fyllning:
          250 g fryst bladspenat (jag tar frysst, eller färsk beroende på årstid. Mangold går oxå bra.)
          200 g fetaost
          8-10 lasagneplattor
          150 g god riven ost att strö över

          Skala och skär morötterna i korta stavar och zucchinin i bitar. Skala lök och vitlök och hacka dem samt chilin och fräs dem mjuka i oljan. Till sätt morötter och zucchini och låt det mjuka till sig lite.
          Tillsätt tomatkross, grädde salt, socker och peppar. Låt puttra på svag värme i 10 min. (minst, gärna 20 min).Ta grytan från plattan och tillsätt strimlade basilikablad.

          Fördela 1/3 av såsen i en ugnsäker form. Strö över hälften av spenaten (urkramad om den varit fryst) och hälften av fetaosten i smulor. Täck med ett lager lasagneplattor. Varva ett nytt lager sås, spenat, fetaost och lasagneplattor.
          Avsluta med ett lager sås och riven ost.

          225 grader, ca 25 min.

          Servera med färsk blandad grönsallad (innehållande ruccola)

          Lycka till.


          thanks.gif thanks.gif Dito Verde för ett toppenrecept! Jag gjorde dubbel sats i en långpanna och bjöd på i helgen och den blev mycket uppskattad av alla! Det kommer bli många repriser!


          --------------------
          Balkong- och frilandsodling i zon 3
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 00:55
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon