Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Plommonchutney
          Mollis
          Inlägg 10-09-2007, 16:26
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          1 1/2 kg plommon (räkna plommonen så att du kan fiska upp alla kärnor)
          1 dl vatten
          saft av 2 pressade citroner
          1 kg (12 dl) strösocker
          4-5 msk salt
          1/2 kilo skalad och grovt hackad röd eller gul lök
          skalade hackade klyftor av en hel stor vitlök
          3 dl vinäger
          1/2 dl gula senapsfrön
          2 msk hel koriander
          1 tsk chilipulver
          1-2 tsk kajennpeppar

          Räkna frukten, skölj men skala inte. Lägg tillsammans med 1 dl vatten i tjockbottnad kastrull.
          Koka under lock i 30 min. Ta upp alla kärnor med hålslev. Häll i alla övriga ingredienser utom
          cayennpeppar. Koka sakta o försiktigt utan lock i 55-75 min. Smaka av med cayennepeppar.
          Häll upp på burkar och förvara svalt.
           
          Citera
          myrtille
          Inlägg 12-09-2007, 18:04
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 324
          Medlem sedan:
          04-04-2005
          Medlem nr: 5 306



          Intressant recept som jag ska prova. Men vad är hel koriander för något - är det hela frön som menas (man använder ju även bladen och roten)? Det borde väl gå att använda färsk chili också. Eller finns det något som talar emot att man gör det?
           
          Citera
          Mollis
          Inlägg 13-09-2007, 08:36
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          CITAT (myrtille @ 12-09-2007, 19:04) *
          Intressant recept som jag ska prova. Men vad är hel koriander för något - är det hela frön som menas (man använder ju även bladen och roten)? Det borde väl gå att använda färsk chili också. Eller finns det något som talar emot att man gör det?



          Jag ska i ärlighetens namn säga att jag ALDRIG använder koriander, vare sig färsk, torkad eller annan form så jag struntar i att ta med det helt enkelt. Exakt vad hel koriander är vet jag inte men det vet nog nån annan....när det gäller chili så visst, färsk går alldeles utmärkt att använda! Man kan antingen skära den i små små bitar eller ta med den hel i koket och sen fiska upp den när det är färdigkokt.

          Lycka till!
           
          Citera
          inger1
          Inlägg 13-09-2007, 23:41
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 101
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 994



          Plommonchutney, precis vad jag var ute efter.
          Har gott om plommon i år och plommonsylt är jag inte så värst förtjust i.
          Receptet ska prövas till helgen.
          Tack för det Mollis
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 08:14
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon