CITAT (myrtille @ 16-09-2007, 22:09)

Det hetaste i en chili är egentligen placentan, mellanväggarna, och den del av frukten som sitter närmast fruktfästet. Fröerna i sig har varken smak eller hetta men i och med att de sitter nära placentan har de tagit åt sig hetta. Det finns många chilisorter som är heta i fruktköttet, dvs. utan frö, men sparar man fröerna blir de hetare, det är klart. Jag tycker nog att mesta smaken sitter i fruktköttet och att den skiljer sig så pass från en vanlig paprika att det är värt att odla och äta chili för smakens skull.
Vad är det för sort du köper i Thailand, Chamomille? *nyfiken*
Vi köper 2 sorter minst, nu kommer jag inte på namnet på den ena, den är ca 3-4 cm och gröna+röda (oranga ibland). Men den lilla goingen... Bird eye chili... Ojojoj va den är stark

. Den köpte vi färsk, de är max 2 cm, de minsta jag har sett. Min sambo provade att bita lite försiktigt i änden på en grön liten chili en morgon, den minen han fick då är oslagbar

. Sen köper vi alla möjliga påsar på marknader och i affärer med torkad chili. Det är skoj tycker vi...