Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Hållbarhet för djupfrysta varor?
          Margaretha
          Inlägg 19-09-2007, 13:14
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 057
          Medlem sedan:
          02-05-2003
          Medlem nr: 1 309



          Någongång någonstans har jag sett en lista över hur länge olika slags råvaror, bröd osv håller i frysen.

          Jag hittade en förpackning med kycklingfiléer som jag frös in i december i fjol och som jag glömt att jag hade.

          Är de fortfarande användbara och känner någon till något om hållbarhetstider?

          Tacksam för svar! help.gif
           
          Citera
          Tosan
          Inlägg 19-09-2007, 13:36
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 4 016
          Medlem sedan:
          31-05-2007
          Medlem nr: 10 798



          Kyckling har jag ingen aning om, men färskt fläsk ska inte va mer än 6 månader i frysen, rimmat 3. Lax håller 3-4 månader, älgkött 2 år.
          Skulle kunna tänka mig att kyckling och fläsk håller ungefär lika länge.


          --------------------
          Stolt HBT-kompis
           
          Citera
          Margith
          Inlägg 19-09-2007, 14:08
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 958
          Medlem sedan:
          30-01-2004
          Medlem nr: 2 746



          Så här säger min gamla kokbok:
          Magert kött 6-12 mån
          Fett kött 3-6 mån
          Inälvor 3-4 mån
          Tamfågel 6-10 mån
          Vilt och vildfågel 10-12 mån
          Färdiga rätter 4-6 mån

          Men jag håller med Tosan älg (och även ripa och ren) håller utmärkt i 2 år!


          --------------------
          Margith, zon 6

          Har du inget snällt att säga, är det bättre att vara tyst.
          Citat: min mor =)
           
          Citera
          Betty
          Inlägg 19-09-2007, 14:19
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 14 536
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 14



          CITAT (Margaretha @ 19-09-2007, 14:14) *
          Någongång någonstans har jag sett en lista över hur länge olika slags råvaror, bröd osv håller i frysen.

          Jag hittade en förpackning med kycklingfiléer som jag frös in i december i fjol och som jag glömt att jag hade.

          Är de fortfarande användbara och känner någon till något om hållbarhetstider?

          Tacksam för svar! help.gif


          Jag kollade nyss på en påse kycklingfiléer som jag har i frysen sen ca. en vecka tillbaka, bäst före datum är satt till 12:e augusti 2008 - så jag tolkar det som att frysta kycklingfiléer håller ett år i frysen. tummenupp.gif

          CITAT (Tosan @ 19-09-2007, 14:36) *
          Kyckling har jag ingen aning om, men färskt fläsk ska inte va mer än 6 månader i frysen, rimmat 3. Lax håller 3-4 månader, älgkött 2 år.
          Skulle kunna tänka mig att kyckling och fläsk håller ungefär lika länge.


          Tror att du är fel ute där... g.gif Lax och fläsk är feta - men kyckling är magert kött. Kycklingfiléer håller ett år enligt "bäst före-märkning" på förpackningen.

          Redigerat av Betty: 19-09-2007, 14:20


          --------------------
          Norrbottenskusten zon 5-6



           
          Citera
          KURT
          Inlägg 19-09-2007, 16:02
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Grovt sett handlar det bara om fetthalten. Det enda som kan hända i frysen är att fett kan härskna, det är inte farligt men det smakar illa. Kycklingfilé är magrare än hel kyckling, och har därmed längre hållbarhet.
           
          Citera
          Margaretha
          Inlägg 19-09-2007, 21:41
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 1 057
          Medlem sedan:
          02-05-2003
          Medlem nr: 1 309



          Tack för svaren! thanks.gif
           
          Citera
          elleave
          Inlägg 23-09-2007, 11:32
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 662
          Medlem sedan:
          08-09-2004
          Medlem nr: 4 441



          Men frukt och bär då confused.gif Har en massa plommon (delade och urkärnade) som är flera år gammla. Vad tror ni.....


          --------------------


          Min hemsida... - Skriv gärna i gästboken!
           
          Citera
          Betty
          Inlägg 23-09-2007, 12:24
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 14 536
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 14



          Om man köper t.ex. frysta hallon så håller de ett och ett halvt år enligt "bäst före-datum" på påsen. Jag antar att det samma gäller för blåbär, plommon etc.



          Edit.:
          Hittade det här på nätet:
          Magert kött kan frysförvaras i upp till 8-12 månader, fläskkött 4-6 månader, feta fiskar 2-3 månader och magra fiskar 6-12 månader. Dessa tider gäller under förutsättningatt frystemperaturen är -18°C eller lägre. Genom att frysa livsmedlen i till exempel sitt spad kan förvaringstiden förlängas.
          Frukt och grönt kan lagras i frys i ett år eller mer. Frukt och bär kan med fördel frysas lättsockrade eller i sockerlag, medan grönsaker bör förvällas före infrysning. Förväll genom att lägga livsmedlet i kokande vatten och låta det koka några minuter. Det är i första hand kvaliteten som försämras med tiden, alltså smak, konsistens, näringsvärde mm. Frysta livsmedel blir inte ”farliga” när rekommenderade förvaringstider överskrids.

          Redigerat av Betty: 23-09-2007, 12:32


          --------------------
          Norrbottenskusten zon 5-6



           
          Citera
          elleave
          Inlägg 25-09-2007, 15:47
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 662
          Medlem sedan:
          08-09-2004
          Medlem nr: 4 441



          Okej! Då kanske de duger att göra chutney på då.....smile.gif


          --------------------


          Min hemsida... - Skriv gärna i gästboken!
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 08:14
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon