Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > årest oliv skörd
          Alexander-VG-zon...
          Inlägg 17-10-2007, 13:37
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 23 015
          Medlem sedan:
          13-08-2005
          Medlem nr: 6 358



          hejsan hejsan

          en dålig sommar för att få mogna oliver ute . men för att frukterna inte skulle förstöras allt för mycket av frosten . så skördade jag i dag inte mycket till fina spanska oliver . men ändå svensk odlade ju . man kan väl inte begära allt för mycket av oliver i Sverige man ska väl vara glad att dom vill producera nåt som liknar oliver r.


          Bifogade fil(er)
          Bifogad fil  höst_144.jpg ( 141.12k ) Antal nedladdningar: 107
           
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 17-10-2007, 14:21
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Vad gör du med dem? Har du provat att fermentera dem för att få dem ätbara?
           
          Citera
          Alexander-VG-zon...
          Inlägg 17-10-2007, 14:34
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 23 015
          Medlem sedan:
          13-08-2005
          Medlem nr: 6 358



          gör inget mer med dom . tycker det låter krångligt och tar en tid att göra nåt .
          har du tips eller recept ?? så tar jag gärna emot det gärna enkla saker. skulle vara kul att testa även om det inte blev bra '.
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 17-10-2007, 15:24
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Nej det finns nog inga bra genvägar, även om man mjukar upp dem med kaustiksoda så kommer fermenteringen ta lång tid, och man bör ha koll på pH så att inga otrevliga bakterier kan växa där.

          http://homecooking.about.com/library/weekly/blbrining.htm
          http://www.catechnologies.com/LaConda/recipes.html
          http://www.australianolives.com.au/e107_pl...php?content.102
          http://www.hunterolives.asn.au/simplerecipes.htm
          http://members.tripod.com/beadcreation/hom...ng_recipies.htm
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 14:43
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon