Full version: årest oliv skörd
Alexander-VG-zon3
hejsan hejsan

en dålig sommar för att få mogna oliver ute . men för att frukterna inte skulle förstöras allt för mycket av frosten . så skördade jag i dag inte mycket till fina spanska oliver . men ändå svensk odlade ju . man kan väl inte begära allt för mycket av oliver i Sverige man ska väl vara glad att dom vill producera nåt som liknar oliver r.

KURT
Vad gör du med dem? Har du provat att fermentera dem för att få dem ätbara?
Alexander-VG-zon3
gör inget mer med dom . tycker det låter krångligt och tar en tid att göra nåt .
har du tips eller recept ?? så tar jag gärna emot det gärna enkla saker. skulle vara kul att testa även om det inte blev bra '.
KURT
Nej det finns nog inga bra genvägar, även om man mjukar upp dem med kaustiksoda så kommer fermenteringen ta lång tid, och man bör ha koll på pH så att inga otrevliga bakterier kan växa där.

http://homecooking.about.com/library/weekly/blbrining.htm
http://www.catechnologies.com/LaConda/recipes.html
http://www.australianolives.com.au/e107_pl...php?content.102
http://www.hunterolives.asn.au/simplerecipes.htm
http://members.tripod.com/beadcreation/hom...ng_recipies.htm
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon