Måste bara dela med mig...den är så god!
Ett medelstort vitkålshuvud skär i bitar förväll i stor gryta Vatten så det täcker kålen En matsked salt , kålen får inte bli för lös. Bara ett snabbt uppkok. Häll av i durkslag.
Koka lite ris, typ 1-2 dl och mixa med färsen.
6-7 hg blandfärs, mixa med 2 dl vatten och ett ägg, krydda och salta efter behag. (Färs drar mycket salt)
Själv håller jag mig till aromat och vitpeppar. Lökhack är inte dumt heller.
Varva kål och färs i en välsmord form. Toppa med lite ströbröd. (Man kan även lägga på lite lagrad ost om man vill lyxa till det)
Ringla flytande margarin och sirap över när du varvar ner kål och färs. börja med 225 grader varm ugn.
När den fått färg lägg över folie ca, 1,5 timma i ugnen.
Detta är ett grundrecept och kan varieras efter egen smak.
Ett måste som tillbehör är lingon sylt!
--------------------
"Whether the weather be fine or whether the weather be hot we´ll wather the weather whether we like it or not "
|