Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Hur gör man hemmagjord ost., Och vad behöver man?
          LindaLunda
          Inlägg 10-11-2007, 09:03
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 666
          Medlem sedan:
          12-11-2005
          Medlem nr: 6 778



          Jag är sugen på att prova på att göra egen ost.
          Nu undrar jag om någon har gjort egen ost och kan "lära" mig hur det går till.
          Vad behövs för redskap? Recept? mm.
          Linda
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 10-11-2007, 11:21
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Färslost kan du göra ganska enkelt, man skall bara få mjölkproteinet att koagulera, och det gör man oftast genom en kombination av värme och lägre pH (t ex filmjölk) . Skall du göra något mera avancerad ost så behöver du köpa ostlöpe på apoteket.

          http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recep...20f%C3%A4rskost
           
          Citera
          Tosan
          Inlägg 10-11-2007, 11:23
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 4 016
          Medlem sedan:
          31-05-2007
          Medlem nr: 10 798



          Jag tror receptet står på ostlöpeflaskan.
          Mamma gjorde getost när jag var liten, mums till kaffet!


          --------------------
          Stolt HBT-kompis
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 10-11-2007, 11:24
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Gör din egen ost av Anne Nilsson
          ISBN/ISSN:91-534-0437-8

          http://www.cheesemaking.com/



          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          Harvey
          Inlägg 10-11-2007, 12:56
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 263
          Medlem sedan:
          16-10-2007
          Medlem nr: 12 888



          Egen hårdost är inte helt lätt att få bra, när jag var barn fick jag göra getost flera ggr i veckan eftersom vi hade mjölkgetter, och jag hatar getost (dessutom fick jag mjölka getterna -för hand)! Fast det är egentligen bara mjölk o ostlöpe, värm, skär i rutor, ta upp och lägg i en tygklädd korg, sedan skall osten vändas och bytas tyg ett par ggr per dag.
          Jag rekommenderar färskost! Jättegott, jättelätt. Smaksätts med vitlök, örter, peppar, papparrot eller vad du kan komma på.

          1 Ost, liten

          1 1/2 dl Gräddfil
          1/2 l Filmjölk

          Blanda filen i en kastrull. Värm till ca. 50C under omrörning. Låt blandningen rinna av i ett stort melittafilter. Det tar 4-5 timmar.

          Blanda ostmassan med salt och valfri smaksättning.Slå in i folie och forma som du vill ha den.

          Förvaras kallt. Håller sig 1 vecka.



          --------------------
           
          Citera
          MariaS
          Inlägg 10-11-2007, 16:26
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 12 573
          Medlem sedan:
          05-03-2004
          Medlem nr: 2 930



          JAg har gjort ostar i massor.
          1 liter mjölk värms tills den börjar sjuda. TAr av mjölken från plattan. Låter 3 dl filmjölk sakta rinna ner i den varma mjölken under omrörning. Silar ostmassan genom en bommullsduk och smaksätter med ex. 1 tsk vitlökssalt/ 1 tsk salt / 1tsk salt och 2 msk hackad färsk basilika... Det är bara att välja smak. Basen är 1 tsk salt.
          Låt osten stelna i kylskåp över natten och låt den väl smaka.

          Tipps: Vasslen som blir över, använder jag och gör franskbröd på, istället för vatten. Kanongott.
           
          Citera
          LindaLunda
          Inlägg 13-11-2007, 07:30
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 666
          Medlem sedan:
          12-11-2005
          Medlem nr: 6 778



          Tack för alla era svar.
          Linda
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-08-2025, 03:30
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon