Polkagrismaränger
8 stora eller 25 små Tar 25 minuter + tid i ugnen Svårighetsgrad: Lätt (jag gillar allt som är lätt!)
Du behöver: 3 äggvitor 2 dl socker 1 dl polkagrisar 1 tsk citronsaft röd karamellfärg
Gör såhär: 1. Sätt ugnen på 100 grader. 2. Krossa polkagrisarna i en morterl 3. Häll vatten i botten på en kastrull. Sätt en rundbottnad skål ovanpå. Skålen ska vara så stor att den täcker kastrullens öppning 4. Blanda äggvitor och socker i skålen. Låt vattnet sjuda under skålen och vispa med elvisp tills smeten är fast, ca 10 minuter. Droppa i citronsaften under vispningen. 5. Lyft bort skålen från kastrullen och vänd ner de krossade polkagrisarna. Vänd försiktigt ner ett par droppar karamellfärg så att smeten blir rosastrimmig. 6. Klicka ut smeten glest på bakplåtspapper (man kan ju klicka ut dem ganska tätt, det är ju inte så att de jäser) 7. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 45 minuter för små, och 1 timme för stora. Marängerna ska kännas torra och lätta.
|