Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Tornedalsbröd/Kirunabröd
          Netha
          Inlägg 29-11-2007, 09:04
          Länk hit: #1


          Gäster






          Tornedalsbröd/Kirunabröd ca 16 st

          1liter mjölk
          1liter vatten
          3pkt (150 gr) jäst
          0,5 - 1,5 dl sirap
          2 msk salt
          2 kg rågsikt
          ca 8 hg vetemjöl - 13 - 14 dl


          Låt degen jäsa 30 - 40 min, kavla med slät kavel till rund kaka och sedan med kruskavel
          låt jäsa på bakduk tills alla bröd är kavlade. Stjälp upp brödet på brödspade och nagga
          grädda i 275° på het plåt i mitten av ugnen ca 5 min.
          Låt bröden kallna på galler under bakduk.


          För mjölkallergiker anv havremjölk el enbart vatten och mjölkfritt margarin.
          Diabetiker ... den mindre mängden sirap... jäser bort och brödet är sockerfritt.

          Det går också bra att baka bullar ... typ frallor av samma deg.
          Blir ca 45 st ... låt jäsa på plåt, grädda i 225° i mitten av ugnen, ca 12 -15 min

          Bifogad fil  Tornedalsbröd.JPG ( 63.19k ) Antal nedladdningar: 89


          Bifogad fil  Tornedalsbröd_och_frallor.JPG ( 58.7k ) Antal nedladdningar: 95


          Redigerat av Netha: 30-11-2007, 20:52
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 23-07-2025, 08:40
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon