CITAT (Eva-Helene @ 02-12-2007, 00:29)

Rallarfärs? Nu blev jag nyfiken! Hur gör man det? Recept, tack!

Rallarfärs.
För 4 portioner behövs:
500g bland- eller nötfärs
1 msk smör ell. margarin
2 gula lökar
1 purjolök
400 g krossade tomater
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
1-1½ tsk chilipulver
1 burk vita bönor i tomatsås c:a 450 g
1 pkt bacon
Gott att äta till:
Bröd och sallad
Tillagning: 1.)Bryn köttfärsen i lite matfett. 2.) Skala och hacka löken och låt den brynas med köttfärsen.
3.)Skölj och ansa purjolöken. Strimla den och lägg ner den i färsen samt även tomatkrosset.
4.) Krydda med salt, peppar och chilipulver. Låt grytan puttra 10-12 minuter.
5.)Fräs under tiden baconet så hårt som du önskar det. Tag upp dem och låt dem rinna av på hushållspapper.
6.)Blanda i de vita bönorna och låt alltsammans bli genomvarmt.
7.) Bryt baconskivorna i mindre bitar och strö dem över före servering.
Naturligtvis kan man variera, t.ex idag hade jag bara en gul lök i och använde svartpeppar i.st.f vitpeppar. Tog 500 g krossade tomater eftersom jag inte tog bönor i tomatsås utan en annan burk bönor (black-eye-bean) och dessutom en förpackning av go greens mexikanska blandning av majs och bönor. Man kan ta vilken sorts bönor man f.t råkar ha hemma förstås.
Snabbt, enkelt och gott!
Redigerat av Lilla Birka: 02-12-2007, 00:51