Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Ni som gör egen leverpastej
          Mollis
          Inlägg 20-12-2007, 13:08
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          Vilken sorts lever brukar ni använda, kalv- eller svinlever? Brukar ni blanda i kycklinglever eller fläskfärs i smeten? Jag ska laga egen för första gången och tar tacksamt emot tips!

          Mvh
          Mollis
           
          Citera
          Eva i Skåne
          Inlägg 20-12-2007, 18:17
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 24 744
          Medlem sedan:
          03-11-2002
          Medlem nr: 110



          Det är några år sedan jag gjorde egen leverpastej, men jag har alltid använt grislever.
          Det går bra att byta ut späcket som står i receptet mot fläskfärs.

          Lycka till med pastejen! Det är så gott. Glöm inte att göra en macka med nylagad ljummen pastej innan du lägger den i kyl eller frys. Mmmm. yes.gif
           
          Citera
          ingrid fuxwall
          Inlägg 20-12-2007, 22:10
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 4 792
          Medlem sedan:
          29-05-2005
          Medlem nr: 5 891



          Jag instämmer med föregående, så brukade jag göra min leverpastej. Men om man ska ha ister finns det ju att köpa i folie paket på mataffären - ister.

          ingrid
           
          Citera
          Mollis
          Inlägg 21-12-2007, 07:19
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          Tack för tipsen!
          Hann handla innan jag såg dem så det blev kalvlever, ska ha lite färs i också och sen hittade jag en bit äkta tryffel i frysen som jag ska ha i också, det kan väl inte vara fel? Det brukar ju vara små svarta saker i pastejen, men det är nog inte äkta tryffel...


          Idag ska här bakas pastej!

          Mvh
          Mollis
           
          Citera
          Anma
          Inlägg 21-12-2007, 09:55
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 10 260
          Medlem sedan:
          02-05-2005
          Medlem nr: 5 642



          Gubben min har i år tagit över farmors recept på leverpastej, hon orkar inte längre göra själv. Det är sååå gott, men lite äckligt att göra...
          7hg lever och 7 heg späck och 6 st anjovis är huvudingrediensen.
           
          Citera
          Mollis
          Inlägg 21-12-2007, 16:02
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          Nu är pastejen efter mycken möda och en del missöden i köket klar och provsmakad, den blev jättegod, den ska jag göra fler gånger! (hade ju äkta tryffel i och jag inbillar mig att det lyfter det hela men det kanske bara är "psykiskt", hade kanske gått lika bra med fårticka som vanligen används som tryffelersättning).
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 21-12-2007, 18:29
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Har gjort på kycklinglever en gång, det blev jättebra


          --------------------


           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 00:55
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon