Mollis
Vilken sorts lever brukar ni använda, kalv- eller svinlever? Brukar ni blanda i kycklinglever eller fläskfärs i smeten? Jag ska laga egen för första gången och tar tacksamt emot tips!

Mvh
Mollis
Eva i Skåne
Det är några år sedan jag gjorde egen leverpastej, men jag har alltid använt grislever.
Det går bra att byta ut späcket som står i receptet mot fläskfärs.

Lycka till med pastejen! Det är så gott. Glöm inte att göra en macka med nylagad ljummen pastej innan du lägger den i kyl eller frys. Mmmm. yes.gif
ingrid fuxwall
Jag instämmer med föregående, så brukade jag göra min leverpastej. Men om man ska ha ister finns det ju att köpa i folie paket på mataffären - ister.

ingrid
Mollis
Tack för tipsen!
Hann handla innan jag såg dem så det blev kalvlever, ska ha lite färs i också och sen hittade jag en bit äkta tryffel i frysen som jag ska ha i också, det kan väl inte vara fel? Det brukar ju vara små svarta saker i pastejen, men det är nog inte äkta tryffel...


Idag ska här bakas pastej!

Mvh
Mollis
Anma
Gubben min har i år tagit över farmors recept på leverpastej, hon orkar inte längre göra själv. Det är sååå gott, men lite äckligt att göra...
7hg lever och 7 heg späck och 6 st anjovis är huvudingrediensen.
Mollis
Nu är pastejen efter mycken möda och en del missöden i köket klar och provsmakad, den blev jättegod, den ska jag göra fler gånger! (hade ju äkta tryffel i och jag inbillar mig att det lyfter det hela men det kanske bara är "psykiskt", hade kanske gått lika bra med fårticka som vanligen används som tryffelersättning).
netaave
Har gjort på kycklinglever en gång, det blev jättebra
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon