10 potatisar mjölk smör 1 äggula salt & peppar
2msk smör 3msk mjöl 2½ vatten 2½ mjölk 1 fiskbuljongtärning ½ citron, saften av persilja salt, peppar, cayenne
600 g fisk (tex hajmal eller alaska pollock) salt & peppar
finstrimlad purjo
Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Koka den mjuk och gör moset. Ha i äggulan. Smält smöret och vispa i mjölet, späd med vätskan. Ha i citron och buljong. Koka under omrörning 3 min. Smaka av med persilja, salt och peppar. Skär fiskfileerna i ca 3 cm breda "strimlor" Lägg dem i en smord form, krydda och kör på 225 grader ca 5 min. Häll bort vätskan.
Strö purjon över fisken. Häll på såsen och klicka ut moset runt kanterna. Gratinera tills moset blivit gyllenbrunt. Servera med sallad
Redigerat av elleave: 03-01-2008, 23:06
--------------------
|