10 potatisar
mjölk
smör
1 äggula
salt & peppar
2msk smör
3msk mjöl
2½ vatten
2½ mjölk
1 fiskbuljongtärning
½ citron, saften av
persilja
salt, peppar, cayenne
600 g fisk (tex hajmal eller alaska pollock)
salt & peppar
finstrimlad purjo
Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Koka den mjuk och gör moset. Ha i äggulan.
Smält smöret och vispa i mjölet, späd med vätskan. Ha i citron och buljong. Koka under omrörning 3 min. Smaka av med persilja, salt och peppar.
Skär fiskfileerna i ca 3 cm breda "strimlor" Lägg dem i en smord form, krydda och kör på 225 grader ca 5 min. Häll bort vätskan.
Strö purjon över fisken. Häll på såsen och klicka ut moset runt kanterna.
Gratinera tills moset blivit gyllenbrunt.
Servera med sallad