Full version: Elles fiskgratäng
elleave
10 potatisar
mjölk
smör
1 äggula
salt & peppar

2msk smör
3msk mjöl
2½ vatten
2½ mjölk
1 fiskbuljongtärning
½ citron, saften av
persilja
salt, peppar, cayenne

600 g fisk (tex hajmal eller alaska pollock)
salt & peppar

finstrimlad purjo

Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Koka den mjuk och gör moset. Ha i äggulan.
Smält smöret och vispa i mjölet, späd med vätskan. Ha i citron och buljong. Koka under omrörning 3 min. Smaka av med persilja, salt och peppar.
Skär fiskfileerna i ca 3 cm breda "strimlor" Lägg dem i en smord form, krydda och kör på 225 grader ca 5 min. Häll bort vätskan.

Strö purjon över fisken. Häll på såsen och klicka ut moset runt kanterna.
Gratinera tills moset blivit gyllenbrunt.
Servera med sallad
Bee
Nu har jag just ätit denna supergoda gratäng. Tack Elle för receptet!
Jag gjorde ett misstag när jag handlade, jag köpte dill i stället för persilja men det funkade finfint. Min hjärna kopplade fisk-citron-dill av gammal vana. Men gott blev det. Jag är jättemätt just nu.
Tack än en gång!
Henrik_
Låter bra, jag älskar fiskgratäng.

Ska absorlut testa!
Förslag på maträtter kan man aldrig få för många.
Krakan
Hej Elle!

Tack för det fina receptet.
Jag tog Santa Marias Grillkrydda Citron också som smaksättare på fisken.
Det blev jättegott. tummenupp.gif
Hälsning Krakan
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon