Varje gång jag handlar bröd konstaterar jag att det numera är färdigskivade sorter som verkar dominera hyllorna. Jag gillar inte det, men kanske är det ett tecken på stressen i det dagliga livet att folk gärna köper bröd som är skuret...
Jag kan se fördelar, visst. Har man mindre barn behöver man inte vara rädd att dom står där med största kniven. Tar man direkt ur frysen kan man ta fram så många skivor man vill ha. Vissa bröd är svåra att skiva jämna skivor av (kanske är det kniven som behöver slipas då

).
Fullkornsbröd och rostebröd kan t o m jag tycka är ok att köpa skivade, men i det stora hela är skivorna är alldeles för tjocka. Om jag nu skulle få för mig att köpa ett halvfint bröd, limpa eller vad ni vill så uppskattar inte jag skivor som är 1½-2cm tjocka
Sådana skivor "växer" i munnen och jag är mätt innan jag börjat. Kanske en bantningsvariant...
Är det fler än jag som är kinkiga?