|
|
  |
färdigskivat bröd, gillar ni det? |
|
|
|
19-01-2008, 19:53
|

Medlem
Antal inlägg: 2 836
Medlem sedan: 19-07-2004
Medlem nr: 4 113

|
CITAT Så gulligt det låter  . Ja, man får hjälpa varandra i vått o torrt. Men det här med att tina rostebröd. Det behövs inte! Man tar brödet direkt från frys till rost. Blir hur bra som helst! Fast det var ju inte rostebröd hon åt utan vanligt annat bröd. Ciczi
Redigerat av Ciczi: 19-01-2008, 19:55
--------------------
Egenföretagande Trädgårdsingenjör. Besök www.tradgardsservice.com
********************************************************
"Mest klorofyll vinner!!!"
|
|
|
|
|
19-01-2008, 19:54
|

Medlem
Antal inlägg: 2 404
Medlem sedan: 13-06-2007
Medlem nr: 11 016

|
CITAT (Bee @ 19-01-2008, 19:21)  Så gulligt det låter  . Ja, man får hjälpa varandra i vått o torrt. Men det här med att tina rostebröd. Det behövs inte! Man tar brödet direkt från frys till rost. Blir hur bra som helst! Precis. rakt från frys till brödrost. Rostar allt bröd....tja, inte det "riktiga" fullkornsbrödet.
--------------------
"Förolämpningar är argument som används av folk som har fel." Rousseau
|
|
|
|
|
19-01-2008, 20:09
|
Medlem
Antal inlägg: 15 810
Medlem sedan: 11-11-2003
Medlem nr: 2 558

|
Köper bara färdigskivat fullkornsbröd , det där riktigt mörka i tunna skivor. Kan hända att jag köper sådan där portionsbitar av surdegsbröd som också är tunna. Annars köper jag GI-bröd på bageriet , skivar själv och rostar. På helgen kan det slinka ner en helt vanlig småfralla till frukost , vi får dem levererade hem av en idrottsförening. Skivad formfranska , sådan där smaklös, köper vi i stort sett aldrig.
Förr bakade jag en egen formfralla med hela sädeskorn i , jättegott att rosta.
--------------------
Mälardalen zon 2 - 3
Att känna skuld är att vara human
|
|
|
|
Netha
|
19-01-2008, 20:19
|
Gäster

|
Rostfralla är enda bröd vi köper och det tycker jag är helt OK skivat övrigt bakar maken.. även till barnen m familjer. CITAT (Ciczi @ 19-01-2008, 18:57)  De sista åren min farmor levde hade hon problem med musklerna i armarna så fick far hjälpa henne att skiva brödet när det var hemköpt för då fanns det knappt färdigskivat rostebröd i butiken. Sedan frös de in brödet och så kunde farmor plocka fram på kvällen och så var det tinat till frukost...
Ciczi I Umeå, ICA- MAXI Strömpilsplatsen , kunde man iaf för några år sedan i butiken skiva brödet man köpt.
|
|
|
|
|
19-01-2008, 21:24
|

Validating
Antal inlägg: 3 808
Medlem sedan: 15-04-2005
Medlem nr: 5 448

|
Färdigskivat är praktiskt, men ofta tycker jag att skivorna inte är tillräckligt tjocka när det gäller färdigskivade limpor. Men, utmärkta att ta upp ur frysen och rosta - de blir faktiskt saftigare så än om man rostar dem när de redan är tinade. Angående att skära bröd, och varför de så ofta blir skurna snett, så har det redan avhandlats på usenet för längesen. http://groups.google.com/group/swnet.diver...8888a4892?hl=enFråga mig INTE hur jag kommer ihåg den diskussionen...men den har dykt upp med jämna mellanrum lite överallt.
Redigerat av Pirum: 19-01-2008, 21:25
--------------------
zon2.5
|
|
|
|
|
19-01-2008, 21:54
|
Medlem
Antal inlägg: 2 496
Medlem sedan: 27-01-2006
Medlem nr: 7 002

|
CITAT (Pirum @ 19-01-2008, 21:24)  Färdigskivat är praktiskt, men ofta tycker jag att skivorna inte är tillräckligt tjocka när det gäller färdigskivade limpor. Men, utmärkta att ta upp ur frysen och rosta - de blir faktiskt saftigare så än om man rostar dem när de redan är tinade. Angående att skära bröd, och varför de så ofta blir skurna snett, så har det redan avhandlats på usenet för längesen. http://groups.google.com/group/swnet.diver...8888a4892?hl=enFråga mig INTE hur jag kommer ihåg den diskussionen...men den har dykt upp med jämna mellanrum lite överallt. Har kollat på länken. Gud så underbart nördigt! Påminner mig om en lunch på jobbet för flera år sen där jag var enda damen vid långbordet bland 15 herrar och hela lunchen gick åt för att diskutera dimensionen på en skruv till en utombordarmotor. Gav mig en fantastisk inblick i herrars intressen och diskussionssätt
--------------------
Rensar ogräs i sydligaste Bohuslän, ett blåshål i zon 2-3
|
|
|
|
|
19-01-2008, 23:35
|

Medlem
Antal inlägg: 24 744
Medlem sedan: 03-11-2002
Medlem nr: 110

|
CITAT (aq42 @ 19-01-2008, 19:17)  Ibland undrar jag om man får tycka om vissa saker, typ färdigskivat bröd. Är det för att det är för praktiskt, ett uttyck för "lathet". Finast är ju hembakat (fast när jag var liten var köpebröd "finare"). Därnäst kommer bröd som bakats på det lilla bageriet. Kanske handlar det om misstroende mot maskiner och masstillverkning. Tror att vi har en massa fördomar om hur det ska vara. Om jag hittar ett bröd som jag tycker om, så köper jag det även om det är masstillverkat och färdigskivat. Man får väl tycka till om både det ena och andra Det jag ville föra fram var att jag inte gillar skivat bröd för att skivorna oftast är för tjocka för min smak.
|
|
|
|
|
20-01-2008, 16:06
|

Medlem
Antal inlägg: 2 404
Medlem sedan: 13-06-2007
Medlem nr: 11 016

|
CITAT (Bee @ 19-01-2008, 21:54)  Har kollat på länken. Gud så underbart nördigt! Påminner mig om en lunch på jobbet för flera år sen där jag var enda damen vid långbordet bland 15 herrar och hela lunchen gick åt för att diskutera dimensionen på en skruv till en utombordarmotor. Gav mig en fantastisk inblick i herrars intressen och diskussionssätt  Den påminner mig om alla eländiga fikapauser på mitt jobb. Eviga diskussioner om vad de skulle laga för ngn mat när de kom hem. Den västa gången var när två "damer" satte igång hur man på ett rätt sätt sköljer och torkar sallad, jag fullständigt bröt ihop i en skrattatack som vara de minst 10 minuter  ......det var droppen för mig  Satt mer och mer hos herrarna och fikade istället
--------------------
"Förolämpningar är argument som används av folk som har fel." Rousseau
|
|
|
|
|
20-01-2008, 16:14
|

Medlem
Antal inlägg: 4 213
Medlem sedan: 07-02-2007
Medlem nr: 9 061

|
Detta brödet bakar jag väldigt ofta, det är så himla gott och ingen jäsning eller knådning Bröd
--------------------
|
|
|
|
|
20-01-2008, 22:33
|
Medlem
Antal inlägg: 8 016
Medlem sedan: 12-04-2004
Medlem nr: 3 244

|
Köper aldrig bröd, bakar ju 10-12 bröd för vad jag får betala för ett enda. Skivar det ofta däremot halvfryst, så kan man ta fram det man behöver.
--------------------
|
|
|
|
|
20-01-2008, 22:33
|

Medlem
Antal inlägg: 29 979
Medlem sedan: 23-01-2007
Medlem nr: 8 994

|
ja de bästa är ju att baka själv
|
|
|
|
|
20-01-2008, 22:58
|

Medlem
Antal inlägg: 8 260
Medlem sedan: 23-07-2005
Medlem nr: 6 231

|
Ösnkar att jag hade tid att baka.
--------------------
"Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
|
|
|
|
|
20-01-2008, 22:59
|

Medlem
Antal inlägg: 29 979
Medlem sedan: 23-01-2007
Medlem nr: 8 994

|
eller varit bra på att baka bröd
|
|
|
|
|
20-01-2008, 23:03
|
Medlem
Antal inlägg: 4 792
Medlem sedan: 29-05-2005
Medlem nr: 5 891

|
CITAT (aanderss @ 20-01-2008, 22:33)  ja de bästa är ju att baka själv Hur ofta gör du det?
|
|
|
|
|
20-01-2008, 23:06
|

Medlem
Antal inlägg: 29 979
Medlem sedan: 23-01-2007
Medlem nr: 8 994

|
de händer ibland faktiskt
|
|
|
|
|
20-01-2008, 23:45
|
Medlem
Antal inlägg: 4 792
Medlem sedan: 29-05-2005
Medlem nr: 5 891

|
CITAT (aanderss @ 20-01-2008, 23:06)  de händer ibland faktiskt Fortsätt med det och dela med dig av din misstag
|
|
|
|
|
21-01-2008, 00:14
|
Medlem
Antal inlägg: 10 260
Medlem sedan: 02-05-2005
Medlem nr: 5 642

|
Jag köper alltid färdigskivat, mest för att brödknivarna är gjorda för högerhänta så mina blir sneda. Dessutom så finns mina favoritbröd bara färdigskivat, Fazers efterugnslimpa och Fazer rallarhalvor. Båda osötade och jättegoda.
|
|
|
|
|
21-01-2008, 00:19
|

Medlem
Antal inlägg: 8 776
Medlem sedan: 02-01-2006
Medlem nr: 6 891

|
köper nästan alltid färdigaskivat, det blir fler skivor/ limpa på det viset än när jag skivar själv och det blir snett och vint på alla håll  Sen köper jag ofta mörk surdegsbröd av råg från Danmark/ Tyskland. Det är färdigskivat i tunna skivor som jag inte hade lyckats åstadkomma själv. Dessutom blir det övermäktigt att äta så mättande fiberrikt bröd i tjocka skivor.
--------------------
|
|
|
|
|
21-01-2008, 06:55
|
Medlem
Antal inlägg: 758
Medlem sedan: 09-09-2004
Medlem nr: 4 450

|
förstår inte varför ni fryser köpebrödet - det håller ju flera veckor i plastpåse i kylskåpet - därför det finns så mycket konserveringsmedel i det ! En god vän med skafferi hade en bit köpebröd och en bit hemgjord limpa o skafferiet - åkte på semester 2 veckor och återkom till sina glömda brödbitar. Den hembakta hade på 2 veckor fått långt grönt hår - såg ur som ett litet troll. Den köpta var lite torr i kanterna f.ö. utan anmärkning.
|
|
|
|
|
  |
1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
0 medlem(mar):
|
|
 |
|